Een duivels feestje

Na twaalf jaar doet België weer mee aan een WK Voetbal en dat wordt gevierd in België. Een voorbeeld hiervan is Antwerpen waar duizenden supporters van de Rode Duivels naar de eerste wedstrijd van hun helden keken. Op verschillende plekken in Antwerpen waren grote schermen weggezet, waarop de wedstrijd België-Algerije bekeken kon worden. Ook in de vele kroegen in de Antwerpse binnenstad keek men massaal naar de prestaties van het Belgische team. Een drukbezochte plek was WK Fan Village bij Waagnatie. Op het parkeerterrein was een enorm scherm weggezet waar naar schatting enkele duizenden supporters naar de match keken. Die moesten hun kelen wel voldoende smeren met bier of andere drank, want het vele zand dat op het terrein ligt zorgde regelmatig voor stofwolken in de lucht. Een minpuntje voor deze verder heerlijke locatie.

België-Algerije
De eerste helft merkte je dat de Belgen nog wat onwennig waren. De sfeer was ingetogen. Toen de Belgen in de 25e minuut een penalty tegen kregen en de Algerijnen scoorden, werd het opvallend rustig. De wedstrijd die op dat moment al zeer matig was, werd door de Algerijnen vanaf dat moment naar een nog lager pitje gezet. Na de rust zijn er drie invallers aan Belgische kant ingevallen. Pas in de 66e minuut begon de wedstrijd weer interessant te worden, toen Origi faalde toen hij op de keeper af liep en de bal op de keeper schoot. Toen invaller Fellaini in de zeventigste minuut dan toch de gelijkmaker scoorde brak de vreugde uit in Antwerpen. De winnende treffer van Dries Mertens tien minuten later maakte het feest compleet. Ondanks een matige wedstrijd weten de Rode Duivels de volle winst te pakken op hun eerste wedstrijd in Brazilië.

Volgende wedstrijden
Ook als Nederlandse voetballiefhebber is het leuk om de wedstrijden van de zuiderburen mee te maken in Antwerpen. Zie het als een paar extra feestjes, waarbij je samen met de Belgen het Belgische team kunt ondersteunen. Wie zin heeft om een wedstrijd van België mee te volgen in Antwerpen die kan dat in ieder geval doen op zondag 22 juni (om 18:00 uur tegen Rusland) en op donderdag 26 juni (om 22:00 uur tegen Zuid-Korea). Hopelijk volgen er na deze wedstrijden nog meer wedstrijden voor het Belgische team.