Airbus A-380 simulator in de Dubai Mall

In de Dubai Mall staat sinds deze week de allereerste publieke Airbus A-380 simulator. Bezoekers kunnen hier ervaren hoe het is om vanaf één van de twaalf drukste luchthavens ter wereld op te stijgen of te landen onder verschillende weercondities. Onder deze luchthavens zijn o.a. Parijs, Hong Kong en ons eigen Amsterdam.

De Airbus A-380 simulator is een initiatief van luchtvaartmaatschappij Emirates. Deze in Dubai gevestigde airline vliegt met maar liefst 47 exemplaren van superjumbo A-380. Zo is er ook een dagelijkse vlucht met dit fenomenale toestel tussen Amsterdam en Dubai. De start van de vluchtsimulator valt tegelijkertijd met de opening van de officiële Emirates winkel. Dit is het tiende filiaal in Dubai en de eerste die in een winkelcentrum gevestigd is.

De A-380 simulator is te vinden in The Village. Dit is een deel van de Dubai Mall die zich op de begane grond bevindt. Het is geen goedkope attractie. Een 15-minuten durende vluchtervaring kost 95 Amerikaanse dollar per persoon. Voor een half uur ben je 150 USD kwijt, wat neerkomt op ruim 110 euro.

Meer info? Bezoek http://flyipilot.ae/

 Plaats een reactie