Ardennen kerstmarkten top 5

Heerlijk! Nog en paar kerstborrels op het werk, school en de sportvereniging en de kerstvakantie kan weer van start. Op naar de Ardennen waar het deze week al even sneeuwden. Voor ons de perfecte setting voor een leuke kerstmarkt. Er zijn er dan ook heel wat te vinden in de Ardennen. Bijna alle dorpen in de Ardennen hebben wel een soort kerstdorp of kerstmarkt. En het leuke van de kerstmarkten in België is het culinaire genieten. Opvallend overal is het echt lekkere eten. Wij zetten de leukste even voor je op een rijtje:

De kerstmarkt van Durbuy
Van 28-11 t/m 4-01

Een kerstmarkt in het prachtige middeleeuwse dorpje Durbuy kan niet anders dan bijzonder sfeervol zijn. Met Durbuy als decor is het een van de leukste kerstmarkten van de Ardennen. Hoewel de markt niet super groot is, is hij wel erg leuk. Er wordt volop genoten van culinaire lekkernijen en voor de kinderen zijn er enkele draaimolens. Daarnaast zijn er verschillende houten chalets met winter en kerstspulletjes. Ook enkele verkopers van ambachtelijke producten uit de buurt vind je er terug.

De kerstmarkt van Luik
Van 28-11 t/m 30-12

De kerstmarkt van Luik is eerder een volledig kerstdorp. Er zijn meer dan 200 chalets, een schaatsbaan en een rodelbaan. De kerstmarkt in Luik is een van de oudste van België en zeker een aanrader voor lekkerbekken. Er valt hier werkelijk waar van alles te eten. Overal staan bezoekers te genieten van glaasjes cava, verse oesters en andere culinaire heerlijkheden.

De kerstmarkt van Namen
Van 28-11 t/m 30-12

Ook Namen heeft een sfeervol kerstdorp in het centrum van de stad. Verspreid over de Place de l’ Ange, Place d’Armes en Place du Théâtre staat een gezellig kerstdorp met een enorme schaatsbaan. Tijdens de kerstmarkt zijn er diverse muziekgroepen en koren die optreden. Ook hier is weer van alles op de kerstmarkt te proeven. De Belgen weten wel wat genieten is.

De kerstmarkt van Wonck
Van 11 t/m 13-12

Dit is een kerstmarkt op een speciale locatie. Hij wordt namelijk gehouden in de grotten van Wonck. Deze grotten met zijn kleine gangetjes en bijzondere ruimtes worden prachtige verlicht voor een feeëriek effect. Maar liefst 70 ambachtslieden en verkopers brengen er hun kerstspulletjes an de man. De kerstmarkt is erg goed bezocht.

De kerstmarkt van Eupen
Van 12 t/m 14-12.

De meest Duitse stad van de Ardennen heeft natuurlijk een prachtige kerstmarkt. Met maar liefst 60 houten chalets is een groot kerstdorp gebouwd. Er worden voornamelijk ambachtelijke producten verkocht door handelaars uit binnen en buitenland. In de avonden zingt er een kerstkoor en er zijn in de nabijgelegen kerk kerstconcerten.

 Plaats een reactie