Ardennen…. leuk voor de kinderen

De Ardennen zijn een leuke bestemming voor het hele gezin. Ook voor jonge gezinnen is dit een uitermate interessante bestemming. Er zijn namelijk tal van dingen te doen voor kinderen. Educatieve dingen, sportieve activiteiten maar natuurlijk ook gewoon veel plezier.
Wat is er allemaal zo te doen voor kinderen in de Ardennen?

Verblijf
Naast dat er tal van huisjes te huur zijn die soms ook leuk kunnen zijn voor kinderen, omdat er bijvoorbeeld een zwembad is en een grote tuin om in te spelen, zijn er ook campings die een prima locatie zijn voor gezinnen met kinderen. Veel campings zorgen voor animatie om de kinderen bezig te houden.  Dat maakt een verblijf op een camping een groot pluspunt. Een andere bijkomendheid zijn de sociale contacten die kinderen kunnen leggen met leeftijdsgenoten. Er is geen betere plaats om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te leren kennen.

Sporten
Veel kinderen zijn graag actief en sporten biedt een mooie uitlaatklep om wat energie kwijt te raken. Daarnaast kan sproten ook nog eens heel leuk zijn. Zo kunnen de wat oudere kinderen gaan abseilen en karten. Ook zijn er veel mountainbikeroutes van verschillende niveaus zodat er voor ieder kind wel een route om met plezier door de bossen te crossen. Ook kanoën is altijd leuk voor kinderen. Je moet natuurlijk niet te lange routes pakken, maar ook hier houdt men rekening met kinderen. Daarnaast zijn er nog tal van andere sportieve activiteiten die speciaal zijn gericht op kinderen.

Plezier
Een ander belangrijk element voor kinderen is plezier maken. Een dag naar een zwembad is al een zekerheid voor een hoop vermaak. Daarnaast is er nog bijvoorbeeld het pretpark Plopsa Coo en zijn er nog tal van andere plezieruitjes waar ook nog een educatieve link aan verbonden is. Het ‘101 Airborne Museum in Bastogne’ is een mooi voorbeeld waar plezier en educatie samenkomen. Dit museum vertelt veel over het Ardennenoffensief en  is ook nog eens heel leuk omdat kinderen op tanks kunnen klimmen en veel objecten mogen aanraken.

Dus wil je een vakantie in de buurt waar je zeker bent dat je kinderen genoeg vertier hebben, dan zijn de Ardennen een uitstekende keuze.Plaats een reactie