Aziatisch smullen in Helsinki

In Finland is meer te eten dan vis en rendieren. Helsinki barst van de leuke restaurants, waar ook andere keukens dan de Finse volop aan bod komen. Een mooi voorbeeld hiervan is restaurant Yume in het hartje van de stad. Yume serveert zoals ze het zelf zeggen modern Aziatisch eten. Op de kaart prijken allerlei authentieke Aziatische gerechten met een eigen twist en een aantal Aziatische fushion gerechten, waarbij er een samensmelting van verschillende keukens uit het Verre Oosten heeft plaatsgevonden.

Een aanrader zijn de hot stones, waarop je zelf je vlees, vis of schaaldieren klaar kunt maken. Hier geldt, net als voor alle gerechten bij Yume, dat er gebruik gemaakt wordt van eersteklas ingrediënten.

Aan eten bij Yume hangt wel een prijskaartje. Reken op een euro of 75 per persoon voor drie gangen plus twee glazen wijn. Het tafelwater wordt gratis geserveerd.

Yume zit aan de autovrije winkelstraat Kluuvikatu, op een steenworp afstand van de Esplanade. Het restaurant behoort tot het Kämp Helsinki hotel.Plaats een reactie