Backpacken in Nepal

Nepal is ongetwijfeld één van de mooiste bestemmingen voor een avontuurlijke rugzaktoerist. Door zijn ligging heeft het land veel te bieden. Van de tropen in het zuiden tot het poolklimaat in het hooggebergte. In dit artikel lees je een aantal hoogtepunten die zeker de moeite waard zijn om te te bezoeken wanneer je een bezoek brengt aan het land met de hoogste berg ter wereld.

Kathmandu
De hoofdstad van dit voormalig koninkrijk is zeker de moeite waard om een paar dagen te verkennen. Met de hoofdstad bedoel ik ook de omgeving in de ‘Kathmandu vallei’. Twee culturen komen hier samen, namelijk de boeddhistische en de hindoeïstische. Dit resulteert in prachtige tempelcomplexen die vaak door beide religies worden gebruikt. De Bouddhanath en Swayambhunath zijn voorbeelden van prachtige stoepa’s. Ook plaatsen als Bakhtapur, freak Street enPasupathinath zijn slechts enkele van de vele andere bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Verder geeft een bezoek aan deze stad je ook de gelegenheid om te wennen aan de cultuur van Nepal.

Tracking
De bergen in! Zeker de moeite waard. Komen op wegen en paden waar alleen nog maar Ezels spullen kunnen vervoeren en al het gemotoriseerde verkeer is verdwenen. Prachtige uitzichten en authentieke bergdorpjes. Voor deze activiteit zit je in Nepal zeker goed. Eigenlijk zijn er twee regio’s die zich hier zeer goed voor lenen. Natuurlijk de paden richting het basiskamp van ‘Everest’, maar misschien nog wel beter is het Anapurna massief dat zich bevindt bij Pokhara, de tweede stad van het land. Hier kun je kiezen uit allerlei verschillende tracks. Van geheel rond het Anapurnamassief tot een kortere tocht van een paar dagen. Het is overigens wel verlicht om een ‘tracking permit’ op zak te hebben en begeleiding te krijgen van een officiële gids. Een eventuele welkome aanvulling kan een dragen, of Sherpa zijn. Misschien klinkt het wat decadent, maar vaak zijn deze mensen maar al te blij wanneer zij je mogen vergezellen tijdens zo’n reis, aangezien dit hun manier is om inkomsten te vergaren.

Chitwan
In het zuiden van Nepal vind je ‘Chitwan National Park’. Hier ben je echt in de tropen. In dit gedeelte is het dan ook aan te raden om je te beschermen tegen tropische ziekten zoals malaria. Hier kom je wel Olifanten en tijgers tegen. Een mooie manier om er in Chitwan op uit te trekken is dan ook op de rug van een olifant.

(C) foto: Im Perfect Lazybones / Shutterstock.comPlaats een reactie