Begin van het nieuwe fietsseizoen op Mallorca

Terwijl een groot deel van Europa nog gebukt gaat onder een tot nu toe barre zachte winter, zijn er ook alweer gebieden in dit continent waar de winter bijna voorbij is en het voorjaar op punt van beginnen staat.  Dit betekent ook dat het fietsseizoen weer aan het beginnen is. Een mooi voorbeeld hiervan is het Spaanse eiland Mallorca.

Fietservriendelijk eiland
Het fietstoerisme is hier een bekend fenomeen. De uitgestrekte wegen met pittige klimmetjes en fijnen afdalingen maken van dit eiland een fietsers paradijs. Het is daarom ook niet gek dat ieder jaar vele ploegen uit de worldtour Mallorca in hun trainingsschema hebben. Nog een voordeel van het alom vertegenwoordigde fietstoerisme, is dat de lokale bewoners hier goed op anticiperen wat het fietsen veiliger maakt.

Fiets meenemen of huren
Natuurlijk is het fijn om op je eigen vertrouwde fiets te rijden, maar een eiland  dat niet om de hoek ligt maakt het natuurlijk wel wat moeilijker om je eigen fiets mee te nemen. Uiteraard kan het wel wanneer je bereid bent om extra te betalen en je fiets mee te nemen met het vliegtuig. Houd er wel rekening mee dat er wel eens wat gebeurt met de bagage van een vliegtuig. Dit kan natuurlijk ook met je fiets gebeuren.
Huren kan een mooi alternatief zijn. Doordat een groot deel van de toeristen op Mallorca komt om te fietsen zijn er veel fietsverhuurbedrijven die inspringen op deze behoefte. Natuurlijk is er verschil in kwaliteit, maar voor een redelijke prijs kun je hier een fiets huren die helemaal is afgesteld op jouw fysieke kenmerken.

Ervaar het eiland op de fiets
Mallorca ademt gewoon fietsen. Zowel de beginnende fietser als de ervaren fietser kan hier aan zijn of haar trekken komen. Twee bergketens en een groot gedeelte met laagland zorgen voor een mooie variatie in het parcours. Ook zijn de wegen prima onderhouden!Plaats een reactie