Bezoek een museum!

De Nederlandse musea mogen sinds afgelopen zaterdag hun deuren weer openen. Deze versoepeling van de coronamaatregelen is er eentje waar de musea lang op hebben moeten wachten. Al sinds half december waren zij gesloten. Financieel een harde klap voor deze instellingen die vaak al met subsidies en sponsorgeld moeten opereren. Het wegvallen van bezoekersinkomsten betekent dat de musea net als sommige andere branches flink getroffen zijn. Met het heropenen van de Nederlandse musea ontstaat er voor de bezoekers een mooie kans om weer in de geschiedenis, cultuur, kunst en rariteiten van de Nederland te duiken. Ga kijken hoe textiel gemaakt wordt in het TextielMuseum in Tilburg, ontdek de wondere wereld van het lichaam bij Corpus in Leiden of duik in de Nederlandse kunstgeschiedenis in het drukbezochte Rijksmuseum Amsterdam.

Met het zonnige zomerse weer dat de komende week in Nederland heerst zou je misschien eerder aan het zwembad of het strand denken. Maar dat doen al zoveel mensen! Drukte op de wegen richting de kust en parkeerproblemen wachten op je, terwijl het zeewater van de Noordzee nog ver onder de 20 graden ligt. Dan kun je toch net zo goed de vaak airconditioned ruimtes van een museum opzoeken en vervolgens lekker op het terras genieten van de buitenlucht?

Museumkaart

Als je van plan bent meerdere tentoonstellingen te gaan bezoeken, dan zou je een Museumkaart kunnen overwegen. Voor de prijs die vergelijkbaar is met 3 tot 4 keer de entree voor een topmuseum kun je een jaar lang vrijwel onbeperkt musea bezoeken. Een voorwaarde die vanwege de coronaregels nog van toepassing is, is dat je wel vooraf een datum en tijdslot moet reserveren. Dat is bedoeld om het bezoek te reguleren. Op dit moment gelden er nog maxima wat betreft het aantal mensen dat naar binnen mag.Plaats een reactie