Boekentip: De Huisgenoot

Vanwege mijn site Berlijn voor beginners kreeg ik van Uitgeverij De Geus een exemplaar van het nieuwste boek van Marjolein Uitzinger toegezonden: De Huisgenoot. Dit boek speelt zich af in Berlijn, waar de auteur van het boek zelf woont en werkt. Aangezien ik zelf slechts een paar boeken per jaar lees heb ik mijn vrouw gevraagd het boek te lezen er er haar mening over te geven, wat ze hieronder dan ook doet.

De derde thriller van schrijfster en journalist Marjolijn Uitzinger speelt zich af in Berlijn, de stad die bekend staat om zijn roerige geschiedenis en vele bezienswaardigheden.

Het verhaal gaat over Florian von Bismark, een jonge gedreven en fanatieke politicus. Florian is onlangs gescheiden van zijn vrouw Renate met wie hij zoon Jonas kreeg. Zijn dagen zijn vrijwel geheel gevuld met werk en bijkomstige bezoekjes om zich als politiek leider te vestigen. Als sociaal democraat lukt het hem niet om een jonge zwerver voor zijn deur te negeren en daarom besluit hij hem binnen te halen. Hiermee start hij zijn avontuur met Mirco, een dakloze jonge man van net twintig jaar. Hoewel hij zijn politieke carrière behoorlijk weet uit te stippelen, loopt hij toch tegen enkele ‘problemen’ aan. Het verhaal brengt je langs plekken in Berlijn als Bahnhof Zoo, Leopold Platz, Galluner Strasse en Steinplatz waar Florian een riant huis bezit. 

Het is een spannend en pakkend verhaal wat gemakkelijk wegleest. Voor wie een stedentrip naar Berlijn gaat maken is dit prima leesvoer voor op reis naar Berlijn. Op deze manier leer je alvast een kant van Berlijn kennen die je niet uit reisgidsen haalt. Bovendien krijg je bij het boek een gratis app waarmee je via je smartphone de leukste adressen in Berlijn kunt bezoeken. De app is voorzien van een routekaart, leuke tips en een sprekende tolk.

Andere boeken van Marjolijn Uitzinger spelen zich eveneens in Berlijn af. De titels luiden: ‘Een fatale primeur’ en ‘Citytrip Berlijn’.

Kopen?

Wil je het boek kopen? Dat kan in de Nederlandse boekenwinkels en online bij o.a. Bol.com en Bruna. Het ISBN-nummer is 9789044533682. Het boek is ook als eBook verkrijgbaar, zodat je hem ook op een e-reader mee kunt nemen.Plaats een reactie