Bosbrand teistert Mallorca

Op dit moment woeden er hevige bosbranden op Mallorca. Honderden toeristen zijn uit voorzorg geëvacueerd. De bosbrand die eergisteren in de buurt van de plaats Andratx uitbrak is de ergste in twintig jaar. Inmiddels is er meer dan tweeduizend hectare bos in vlammen opgegaan.

De omvang van de bosbrand is zo enorm omdat er naast hoge temperaturen en enorme droogte ook sprake is van harde wind aan de westkant van het eiland. Het vuur heeft zich daardoor in een enorm weten te verspreiden. De brandweer verwacht het vuur in de loop van vanmiddag onder controle te krijgen. Er zijn op dit moment geen berichten van eventuele slachtoffers. Het ziet er naar uit dat de autoriteiten snel genoeg opgetreden hebben om persoonlijke slachtoffers te kunnen voorkomen.

Toeristen die op Mallorca verblijven volgen nauwgezet de berichtgeving. Hoofdstad Plama de Mallorca ligt op ongeveer vijftien kilometer van de bosbrand. Hoewel de rookwolken duidelijk zichtbaar zijn vanuit Palma de Mallorca is er momenteel geen enkele bedreiging voor de stad. Vakantiegangers die dit weekeinde naar Mallorca vertrekken kunnen dat in de meeste gevallen zonder enig risico doen.Plaats een reactie