Reissites — 3 mei 2021

Ooit, toen Google nog niet bestond, was www.startpagina.nl het startscherm op het moment dat er in Nederland een browser opgestart werd. Inmiddels is de populariteit van deze succesvolle Nederlandse site teruggelopen. Toch mag deze bijna een kwart eeuw oude internetsite nog steeds rekenen op een vrij grote kern van vaste gebruikers. Die gebruiken niet alleen de homepage, maar ook de achterliggende themapagina’s. Vroeger heette dit dochterpagina’s. Van tijd tot tijd krijgen individuele themapagina’s een nieuw beheerder. Geregeld leidt dat tot een kwaliteitsinjectie, omdat de nieuwe beheerder er vol enthousiasme in gaat. Dit zorgt vaak voor een hogere kwaliteit van de betreffende pagina’s, zeker als de nieuwe webmaster veel van het onderwerp af weet waar de pagina over gaat.

Afgelopen week werden de nieuwe startpagina’s voor California en Florida live gezet. Op beide startpagina’s is er achterstallig onderhoud gepleegd, zoals het verwijderen van niet meer werkende links. Op de Florida startpagina zijn een aantal rubrieken toegevoegd zoals ‘autorijden’, ‘ excursies & entreetickets’ en ‘winkelen’.

De California startpagina, die geheel gewijd is aan de Amerikaanse staat California, heeft ook een aantal nieuwe rubrieken toegevoegd gekregen. Voor toeristen zijn vooral de nieuwe onderwerpen ‘fietstochten’, hop-on-hop-off bussen’ en ‘kortingskaarten & passes’ de moeite waard. Verder zijn bestaande rubrieken uitgebreid met nieuwe relevante links.

Tags: , , , , ,

Gerelateerd nieuws

In 12 uur

In 12 uur

10 november 2015
New York top 10

New York top 10

25 mei 2015
Parijs voor beginners

Parijs voor beginners

8 oktober 2014
Parijs tips

Parijs tips

2 oktober 2014
Lissabon voor beginners

Lissabon voor beginners

16 september 2014
Bretagne voor beginners

Bretagne voor beginners

14 september 2014

Delen

Over de redacteur

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer 80 landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals allesovervakanties.nl

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *