California en Florida startpagina’s vernieuwd

Ooit, toen Google nog niet bestond, was www.startpagina.nl het startscherm op het moment dat er in Nederland een browser opgestart werd. Inmiddels is de populariteit van deze succesvolle Nederlandse site teruggelopen. Toch mag deze bijna een kwart eeuw oude internetsite nog steeds rekenen op een vrij grote kern van vaste gebruikers. Die gebruiken niet alleen de homepage, maar ook de achterliggende themapagina’s. Vroeger heette dit dochterpagina’s. Van tijd tot tijd krijgen individuele themapagina’s een nieuw beheerder. Geregeld leidt dat tot een kwaliteitsinjectie, omdat de nieuwe beheerder er vol enthousiasme in gaat. Dit zorgt vaak voor een hogere kwaliteit van de betreffende pagina’s, zeker als de nieuwe webmaster veel van het onderwerp af weet waar de pagina over gaat.

Afgelopen week werden de nieuwe startpagina’s voor California en Florida live gezet. Op beide startpagina’s is er achterstallig onderhoud gepleegd, zoals het verwijderen van niet meer werkende links. Op de Florida startpagina zijn een aantal rubrieken toegevoegd zoals ‘autorijden’, ‘ excursies & entreetickets’ en ‘winkelen’.

De California startpagina, die geheel gewijd is aan de Amerikaanse staat California, heeft ook een aantal nieuwe rubrieken toegevoegd gekregen. Voor toeristen zijn vooral de nieuwe onderwerpen ‘fietstochten’, hop-on-hop-off bussen’ en ‘kortingskaarten & passes’ de moeite waard. Verder zijn bestaande rubrieken uitgebreid met nieuwe relevante links.Plaats een reactie