Cannes tijdens de coronacrisis

De coronapandemie raast in een onverminderd tempo voort. Sterker nog: de afgelopen weken worden er wereldwijde records gebroken op het gebied van COVID-19-besmettingen. Reizen is wel weel mogelijk, zij het op beperkte schaal. Veel Nederlanders kiezen daarom voor een vakantie wat dichter bij huis: Nederland, België, Duitsland en Frankrijk zijn onze favoriete vakantielanden op dit moment. Vooral het veelzijdige Frankrijk doet het goed als vakantiebestemming deze zomer. Mijn nicht Karin koos deze zomer voor de Franse Côte d’Azur en laat mij vanaf haar vakantieadres weten hoe het daar is tijdens de coronapandemie. Afgelopen zaterdag zat ze in de mondaine badplaats Cannes, waar de rijken der aarde hun rijkdom tonen en de normale mensen kwijlend kijken naar de dure jachten die er in de haven liggen.

Dit is Karin’s verslag over Monaco:

Cannes omdat het nog steeds kan…..

Vandaag de prestigieuze badplaats Cannes bezocht. Een plaatsje wat op onze to do list stond die we nu kunnen aanvinken met een mooie x

De plaats van filmsterren, de rode loper, en het Carlton Hotel waarin sterren hun Bed and breakfast genieten met weelde en luxe. Echter ……gooit ook corona roet in het eten want in eerder vermelde berichtgeving zou het festival nog verplaatst worden, maar van uitstel komt afstel. Dit jaar geen film festival in Cannes, wat een zware mokerslag is voor Cannes, maar zeker de gehele filmwereld ligt even stil. En hoe lang is even …?

Ik bedenk me zo in hoe een making of Avatar film zou moeten met ander halve meter afstand en mondkapjes. Blauwe mondkapjes dan? 

Het Palais des festivals ligt er wat stilletjes bij. Ik zie enkele mensen naar de grond kijken zoekend naar de handafdrukken van film helden.

‘Op de ‘ Star studded Floor’ zien ook wij bekende High five’s voorbijkomen.

Rijk en ‘normaal’ …..

Dat onderscheid zie je wel op de stranden. Het ene strand afgezet door strandbedjes

Voor de zeer welvaren medemens met zichtbaar afstand. Op de stranden voor de gewone middenstand burgers is het vol maar bruisend. We kijken uit op een helikopter platform aan zee dat toeristen wellicht fenomenale rondvluchten biedt met prachtige vergezicht over de panorama skyline van Cannes. Wie wil dat nou niet……

Ik geniet van mijn crêpes van € 4,50 na het zien van de prijs van een normale croques monsieur á €40,-. Dan moet het wel echt Goudse Kaas zijn !! Een tosti met gouden kaas zou ik zeker eerst laten smelten, wie weet wordt het dan wel echt goud.

Ik hoop dat Cannes volgend jaar weer zijn festival mag houden en wellicht onze Nederlandse filmproducers een gouden Palm winnen. Voor nu alleen maar groene palmen of de Palm in ons bierflesje. Plaats een reactie