Contant geld mee naar Griekenland

Ga je binnenkort op reis naar Griekenland? Het is dan misschien niet onverstandig om voldoende contant geld mee te nemen. Ondanks het verhoogde risico om bestolen te worden, is contant geld mogelijk hard nodig tijdens je komende verblijf op Kreta, Kos, Rhodos of een andere Griekse vakantiebestemming.

De reden hiervoor is dat het economisch en politiek nog steeds rommelt in Griekenland. Gaat Griekenland aan haar verplichtingen ten opzichte van Europa voldoen of komt er toch een faillissement aan voor de Grieken? Blijft Griekenland in de euro of niet? Dit soort vragen komen de afgelopen dagen volop in het nieuws.

Als toerist is het belangrijk om bij een plotseling faillissement of een bankrun ervoor te zorgen dat je niet zonder geld komt te staan. Op het moment dat geldautomaten om wat voor reden dan ook ineens niet meer aangevuld worden dan sta je als toerist ook zonder geld op zak. Omdat je er in zo’n situatie ook niet meer automatisch van uit mag gaan dat creditcards overal geaccepteerd worden dan kan het als toerist ineens wel heel erg lastig worden.

Het kan daarom raadzaam zijn om extra contant geld mee te nemen als je op vakantie in Griekenland gaat. Zorg er in ieder geval voor dat je in geval van nood voldoende geld achter de hand hebt.

Hoe reëel is het risico? Lees onderstaande artikelen maar:
http://fd.nl/ondernemen/1105233/griekenland-kan-imf-in-juni-niet-betalen-zegt-minister
http://www.z24.nl/economie/griekenland-kan-imf-rekening-niet-voldoen-562931
http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2015/05/op_5_juni_gaat_griekenland_fai.html1 gedachte over “Contant geld mee naar Griekenland”

Plaats een reactie