Culinair genieten in de Ardennen

Zo’n verblijf in de Ardennen roept toch altijd een Bourgondisch gevoel op.  Naast dat de Ardennen een leuke bestemming is voor de actieve mens, is ook de culinaire liefhebber hier op het juiste adres. In alle plaatsen zijn lekkere restaurantjes te vinden, maar ook de hobbykok kan zeker aan zijn of haar trekken komen.

Streekproducten
Wat is er nou leuker dan ergens knus en gezellig een huisje te huren met een gezellig haardvuur en ruime keuken. Lekker gezellig met vrienden en familie een weekje of weekeind verblijven in de Ardennen.  Uit eten gaan is een optie, maar de lokale markten afstruinen op zoek naar leuke ingrediënten die echt aan deze streek gerelateerd zijn is natuurlijk ook een mooie opmars naar gezellig culinair genieten onder elkaar.

Wat is nou typisch Ardennen?
De abdij van Orval kan al een mooie basis bieden voor een maaltijd. Bijvoorbeeld een stoofgerecht op basis van Orval trappistenbier en later op de avond een kaasplank van Ardense kazen, zoals de trappistkaas van de Abdij van Orval. De Ardennen hebben enorm veel te bieden op het gebied van streekproducten. Doe bij stoofpot bijvoorbeeld een lekker stukje wild van Everzwijn en voeg daar nog lekkere kruiden bij toe en zet dit op een laag vuurtje. Voor het hoofdgerecht hoef je dan al niet meer om te kijken, want de tijd kan ware meester-chef zijn en je helpen aan een culinaire verassing.

Maak je verblijf compleet
Geef eens deze sfeervolle invulling aan je verblijf in de Ardennen. Ga de markten af op jacht naar verassende streekproducten en laat je creativiteit los in de keuken en verras je vrienden en familie met een heerlijke met liefde bereidde maaltijd, gemaakt van streekproducten die ook met dezelfde aandacht zijn gemaakt als jouw topmaaltijd.Plaats een reactie