De Akropolis van Lindos bezoeken

Een van dé bezienswaardigheden van Rhodos is de Akropolis van Lindos. Deze oude tempel staat boven op een grote heuvel bij het dorp Lindos. Iedere dag trekt deze historische bezienswaardigheid grote aantallen bezoekers. Als je de Akropolis bezoekt dan doen dat mogelijk op hetzelfde moment honderden anderen mensen met jou. Een beetje leuke foto’s maken van de Akropolis wordt dan wel erg lastig. Vrijwel altijd staan er op een storende manier mensen in je beeld. Tenzij je op het juiste moment komt. Dan is het mogelijk om in ieder geval een paar foto’s te maken waarbij je alleen de Akropolis van Lindos in beeld hebt. Het algemene advies is om ’s morgens vroeg te gaan. Je kunt het terrein al vanaf 8 uur ’s morgens op. Dit is het tijdstip dat de busladingen vol toeristen nog niet in Lindos gearriveerd zijn. Ee is echter nog een goed moment op de dag en dat is halverwege de middag. Daar kwam ik achter tijdens mijn laatste bezoek aan Rhodos.

Mijn planning was oorspronkelijk om op de zondagochtend rond 08:30 uur in Lindos te zijn, voordat de drukte op gang komt. Ik had echter de dag ervoor ineens nog tijd over in de middag. Ik nam de gok en ben doorgereden naar Lindos. Achteraf ben ik zo blij dat ik dat gedaan heb. Na de klim naar boven arriveerde ik rond half vier bij de ingang van de Akropolis. Nadat ik voor 6 euro een entreekaartje had gekocht, ben ik naar binnen gegaan. Ik zag wel wat toeristen, maar de meesten leken op weg naar buiten te zijn. Het resultaat is dat ik op drie kwartier tijd de Akropolis uitgebreid heb kunnen fotograferen. Dat heeft een kleine 200 foto’s opgeleverd, waarbij er slechts op enkele foto’s wel toeristen te zien waren. Op de andere foto’s was het bijna alsof ik het hele terrein voor mezelf alleen had. Nou zit daar natuurlijk wel een beetje techniek in van hoe je het beste foto’s maakt zonder mensen er op. Maar alleen al het feit dat dit zomaar mogelijk was dat vond ik geweldig.

Navraag bij het personeel leerde me dat tegen vier uur de meeste dagjesmensen verdwenen zijn uit Lindos of in ieder geval op het heetst van de dag niet naar boven wandelen. Hierdoor is er eventjes een moment waarop er weinig toeristen te zien zijn in deze eeuwenoude tempel.

Naar het schijnt zou de drukte tegen zessen normaalgesproken weer toe moeten nemen. Het zijn dan de mensen die ’s avonds in Lindos gaan eten en vooraf nog eventjes de Akropolis bezoeken. Mocht je op vakantie naar Rhodos gaan en op eigen houtje de Akropolis van Lindos willen bezoeken, neem dan deze informatie mee in je achterhoofd.Plaats een reactie