De Ardense Kastelen

Dat de Ardennen een veelzijdige regio is, is je vast wel eens eerder opgevallen. Tal van leuke dorpjes en stadjes. Activiteiten zoals wandelen, fietsen kanoën, rafting, abseilen en rotsbeklimmen. Dit zijn slechts enkele activiteiten. Ook cultuurliefhebbers zullen in Ardennen op hun wenken bediend worden. Natuurlijk is cultuur een breed begrip waar een ieder een eigen invulling aan kan geven. Vast staat dat er in de regio veel musea en andere culturele bezienswaardigheden zijn waar zowel volwassenen als kinderen zich prima kunnen vermaken. Naast de cultuur in parken en dorpen zijn er in de Ardennen ook tal van kastelen die tot de verbeelding spreken.

Diversiteit
Als het op kastelen aankomt, zijn de Ardennen ook zeer divers. Zo zijn er kastelen die helemaal gerestaureerd zijn, maar ook zijn er tot de verbeelding sprekende ruïnes. Feit is dat de kastelen van Ardennen vaak niet los te maken zijn van het beeld dat je bij dit gebied hebt. Mooie groene bosrijke heuvels met zo nu en dan een kasteel. Soms ook een mooi kasteel in een dorpje, zoals die bij Boullion. Sommige kastelen bieden ook onderdak aan een museum waar je nog meer te weten kan komen over het kasteel en over de directe regio rond het kasteel. De Ardennen hebben redelijk wat kastelen. Naast de kastelen die je kunt bezoeken als toerist of belangstellende, zijn er ook kastelen die je kunt afhuren voor een groot feest of om met een groot gezelschap een weekeind of midweek in te verblijven. Niets is leuker dan in zo’n sprookjesachtige omgeving jezelf terug in andere tijden te wanen. Soms zelfs met alle gemakken waar we tegenwoordig zoveel waarde aan hechten. De middeleeuwen beleven met wifi heeft toch iets aparts.

Wanneer je een bezoek brengt aan de Ardennen is het zeker de moeite waard één of meerdere van zo kenmerkende kastelen te bezoeken. Het is iets wat echt bij de Ardennen hoort.Plaats een reactie