De leukste slechtweer attracties in de Ardennen

Het weerbeeld ziet er de aankomende weken in de Ardennen niet zo erg optimistisch uit. Jammer, maar ook zonder mooi weer kun je jezelf in de Ardennen prima vermaken. Er zijn tal van attracties en activiteiten te vinden bij slecht weer. Hieronder onze tips voor slechtweer attracties in de Ardennen:

  1. Het kasteel van Modave. Dit prachtige kasteel is goed voor een bezoek van een uurtje of twee. Met behulp van een audiogids loop je door de prachtig ingerichte kamers van het kasteel. Deze zijn geheel in oude steil ingericht en prachtig gerestaureerd. De audiogids verteld je ondertussen de geschiedenis van het kasteel en de bewoners.
  2. De grotten van Hotton. Mooi of slecht weer in de grot zijn de omstandigheden altijd gelijk. Hoewel het er bij regen wel wat vochtiger kan worden. Een gids neemt je via een trap mee naar beneden om je vervolgens de meest prachtige stalactieten en stalagmieten te tonen. Te combineren met een bezoek aan Riveo.
  3. De leisteenmijn van Bertrix. Het leuke van deze mijn is dat je geheel zelfstandig zonder begeleiding je route door de mijn mag volgen. Voor de kleintjes super spannend en extra leuk omdat je een helm op moet. Op verschillende plekken in de mijn krijg je via een geluidsband het verhaal van de mijnwerkers te horen. Na afloop kun je in het bijbehorende taverne een mijnwerkers biertje drinken wat daar wordt gebrouwen.
  4. De abdij van Maredsous. In deze abdij werd eeuwenlang het Maredsous bier gebrouwen. Je kunt een rondleiding door de abdij krijgen en terwijl het buiten hard regent heerlijke biertjes proeven in het bijbehorende taverne.
  5. Bastogne War museum. Dit zeer indrukwekkende oorlogsmuseum verteld het verhaal over de Battle of the Bulge. Het museum is onlangs geheel vernieuwd en erg mooi geworden. Bijzonder indrukwekkend zijn de 3-d presentaties waarbij je zelf midden in het strijdgewoel terecht bent gekomen. Erg mooi gedaan.
  6. Chateau Lavaux Saint Anne. Dit kasteel is een voormalig jachtslot. Het is prachtig gelegen in de Ardense velden. Het kasteel heeft een echte slotgracht en is gebouwd rondom een binnenplaats. In het kasteel zijn enkele mooie kamers te bewonderen en is een tentoonstelling te zien over de natuur in de Ardennen en de jacht.
  7. Citadel van Dinant. De citadel van Dinant is ook recent vernieuwd. Een van de toevoegingen is een nieuwe tentoonstelling over de rol van de citadel in de Eerste Wereldoorlog. Dinant was een van de plekken die als eerste de gruwelijke misdaden uit die oorlog onderging.
  8. Aquarium en wetenschapshuis in Luik. Deze twee attracties zijn bij elkaar in hetzelfde pand gevestigd en kun je dus zonder nat te worden prima combineren. Het aquarium van Luik is wel wat verouderd, maar heeft genoeg te zien om enkele droge momenten door te brengen. De bassins zijn niet spectaculair groot, maar herbergen wel allerlei prachtige vissoorten. In het wetenschapshuis worden middels allerlei proefjes en opstellingen diverse fenomenen uit de natuurkunde uitgelegd.
  9. Abdij van Stavelot. In de abdij van Stavelot vind je maar liefst drie musea in een. Voor de raceliefhebbers is er het museum van Francorchamps vol met snelle wagens van vroeger en nu. Het museum van  de abdij verteld je de historie van de abdij en het levensverhaal van de heilige Remaclus. Voor de kinderen is er een opdrachten boekje te verkrijgen om mee op speurtocht te gaan. Daarnaast is er een museum over Guillaume Appolinaire. Een beroemde dichter uit de stad.
  10. Riveo. Dit museum staat geheel in het teken van het leven in de rivier. In de voormalige patriciërswoning is een museum ingericht waarop speelse wijze je van alles te weten komt over het leven in de rivier. Hoe worden kikkervisjes groot en hoe ziet een libel de wereld eigenlijk? Je komt het hier te weten. In de tuin is een aquarium te vinden waar je de vissen in levende lijve kunt bekijken. Combineer je bezoek met een bezoek aan de grot van Hotton.


Plaats een reactie