De mooiste bestemmingen in Europa

Men vraagt mij regelmatig wat ik nou de mooiste bestemmingen binnen Europa vind. Voor mij is dit een vraag die lastig te beantwoorden is, want ik vind eigenlijk vooral de diversiteit die ons eigen continent biedt zo leuk en iedere bestemming heeft wel wat. Maar eerlijk is eerlijk, ook ik heb wel mijn favoriete plekjes. Ik zal hier een paar van mijn favoriete bestemmingen in Europa op een rijtje zetten en toelichten waarom deze plek voor mij zo leuk is.

Schotland
Dit jaar heb ik voor het eerst Schotland bezocht tijdens een rondreis en ik ben op slag verliefd geworden op dit noordelijke deel van Groot-Brittanië. De prachtige natuur in combinatie met de typische Schotse cultuur maken dit voor mij een bestemming waar ik zeker nog een keer terug ga komen.

Italië
De Italiaanse keuken, de rijke historie en natuurlijk ook wel het aangename mediterrane klimaat maken voor mij van Italië een interessant land. Met name de steden Bologna, Genua en Milaan doen mijn hart sneller kloppen. Met supertoeristische steden zoals Rome en Venetië heb ik wat minder, maar dat komt vooral omdat deze twee plaatsen overspoeld worden met toeristen.

Berlijn
Van alle Nederlandse hoofdsteden vind ik Berlijn de meest fascinerende bestemming. De decennialange opsplitsing en de daarop volgende hereniging hebben gezorgd voor een unieke structuur en sfeer in de stad. Berlijn heeft een erg positieve vibe en is continu in ontwikkeling. Voor mij op het gebied van stedentrips een absolute topbestemming.

Spanje
Mijn absolute nummer één vakantiebestemming in Europa is en blijft Spanje. Dit land is enorm veelzijdig, heeft prachtige steden, staat bekend om het strandleven en heeft een fantastische eetcultuur. Het maakt me niet veel uit of ik nou in een vakantiehuis aan zee zit, ergens in een leuke B&B in een Spaanse stad vertoef of via Interhome.nl een vakantiewoning op de Canarische Eilanden heb gehuurd: in Spanje vermaak ik me altijd.

Helsinki
Een van de meest verrassende steden van Europa is voor mij Helsinki. Een veilige, leuke en moderne stad waar in de zomermaanden enorm veel te doen is. Het meest bijzondere vond ik wel om het zomercarnaval in Helsinki mee te maken.

De Griekse Eilanden
Voor mij staat Griekenland voor zon, zee en heerlijke grillgerechten. Vooral de Griekse Eilanden zijn de moeite waard waarbij Rhodos mijn favoriet is. Het is dan wel de veel minder toeristische zuidelijke kant van het eiland dat me aantrekt, want het massatoerisme rond Rhodos-Stad en Faliraki ontvlucht ik liever.Plaats een reactie