De prachtige Dubai Fontein

Eén van de grootste trekpleisters van Dubai is de Dubai Fountain. Deze fontein is te vinden in het centrum van Dubai, vlakbij Dubai Mall. De Dubai Fountain is aangelegd in een kunstmatig meer genaamd Burj Khalifa Lake. In 2009 werd de fontein in gebruik genomen en sindsdien worden hier de grootste fonteinenshows ter wereld gehouden.

Fonteinenshows

Elke middag worden er twee shows gehouden; tijdens de avonduren worden er nog enkele shows gegeven. Tijdens deze shows spuit het water op het ritme van de muziek de lucht in. Er zijn verschillende choreografieën ontwikkeld, waardoor je op één avond een aantal verschillende shows kunt zien. Tijdens de shows wordt er gebruikgemaakt van Arabische muziek, bekende popmuziek en verschillende nummers die in populaire films zijn gebruikt. Het spektakel is vooral tijdens de avonduren een lust voor het oog. Wanneer het donker is worden zowel de fontein als het water verlicht door 6.600 lampen en 25 kleurenprojectoren.

Op het hoogtepunt wordt er maar liefst 83.000 liter water in één keer omhoog gespoten, dit gaat gepaard met een enorme knal, waarna het water een recordhoogte van 150 meter bereikt.

Informatie

De shows duren gemiddeld 3 á 4 minuten. De eerste show in de middag wordt om 13:00u gehouden, om 13:30 is de tweede show. In de avond begint de eerste show om 18:00u. Daarna wordt er elk half uur een show gehouden. Van zondag tot en met woensdag is de laatste show om 22:00u. de overige dagen van de week om 23:00u.
De shows zijn vanaf elk punt rondom het meer goed te zien en zijn geheel gratis. Tegen betaling kun je de shows vanaf een bootje op het meer bewonderen. Ook heb je de mogelijkheid om vanaf het observatiedek van de Burj Khalifa de show te volgen, ook hiervoor dien je te betalen.

Houd er rekening mee dat het tijdens de winter en dan vooral in de weekenden erg druk kan zijn, met name op de promenade bij de Dubai Mall.Plaats een reactie