De stranden van Barcelona

Veel mensen gaan graag eens op citytrip naar Barcelona. Een prachtige stad met indrukwekkende architectuur. Bovendien is het ook de hoofdstad van Catalonië en thuisplaats van één van de beste voetbalploegen ter wereld. Dat geeft als extra kers op de Taart dan ook nog weer een indrukwekkend stadion om te bezoeken.  Kortom, in Barcelona is genoeg te doen en te zien. Veel reizigers nemen dan ook wel hun camera mee andere gebruikelijke spullen voor een Citytrip. Echter is de Catalaanse hoofdstad niet alleen een prachtige stad, het ligt ook nog eens aan de Middellandse Zee. Je zou het toch bij vergeten, dus zwemkleding meenemen is helemaal niet zo’n slecht idee.

Welke stranden zijn de moeite waard?
Uiteraard zijn er meerdere stranden in de omgeving van Barcelona. Het meest voor de hand liggende strand is ongetwijfeld Barceloneta. Het strand heeft de zelfde naam als de wijk waar het strand is gesitueerd. Barceloneta ligt het dichtste bij het centrum en is daardoor snel bereikbaar. Bovendien heeft het strand mooie brede zandvlakten waardoor er veel ruimte is. Een ander pluspunt van dit strand is de boulevard waar je veel uitgaansgelegenheden en restaurants vind.

Een ander interessant strand ligt bij het oude Olympische dorp van de spelen uit 1992. Je weet wel, die spelen waar Ellen van Langen goud won op de 800 meter. Dit strand heet Nova Icaria en is uitermate geschikt voor de wat meer actieve strandtoerist. Zo kun je hier volleyballen en tafeltennissen.

Ook wat verder van Barcelona zijn nog goed bereikbare stranden waar je heerlijk kunt vertoeven. Het is wat langer reizen om deze stranden te bereiken, maar met het openbaar vervoer en een stukje met de benenwagen zijn deze stranden ook vrij snel bereikbaar vanaf het centrum.

Dus niet alleen voor een Citytrip naar de Catalaanse hoofdstad, want ook voor zon zee en strand zit je in Barcelona goed.Plaats een reactie