De verboden stad

Eindhoven is lange tijd gedomineerd door Philips. Uiteindelijk is het bedrijf natuurlijk wel heel bepalend geweest voor de ontwikkeling van deze stad. Ooit was het slechts een klein Brabants dorpje tot de familie Philips hier een lampenfabriek begon. Dankzij dit grote bedrijf heeft deze stad een enorme ontwikkeling meegemaakt. Phillips is een zeer groot bedrijf geworden en heeft een enorme impuls gegevens aan de regio in Oost Brabant. De komst van Phillips was een zegen, maar ook het besluit om naar Amsterdam te verhuizen was wat later bleek weer een geschenk vol nieuwe mogelijkheden.

Nalatenschap
Phillips heeft veel nagelaten aan Eindhoven. Natuurlijk het voetbalstadion, de vele arbeiderswijken, de High Tech campus en een enorm industriegebied. Dit industriegebied werd altijd de verboden stad genoemd. Alleen mensen van Philips die er wat te zoeken hadden waren hier welkom. In dit gebied ligt bijvoorbeeld ook het Natlab; de plek waar ooit de compact disc is uitgevonden.
Na het vertrek va Philips zat Eindhoven ineens met een enorm gebied wat mooi ontwikkeld kon worden.

Strijp S
Tegenwoordig is de verboden stad vooral bekend als Strijp S. Eindhoven is een stad waar de linker en rechter hersenhelft elkaar ontmoeten. Technologie en design gaan hier al sinds jaar en dag samen. Het gebied rond Strijp S doet een beetje denken aan delen van Berlijn. Hier is bijvoorbeeld het grootste indoor skatepark van de Benelux gevestigd en je kunt er ook nog andere Urban sports beoefenen. Daarnaast vindt je hier leuke restaurants en uitgaansgelegenheden. Natuurlijk heb je die ook in de binnenstad van Eindhoven, maar hier richt men zich vooral op liefhebbers van design en andere creatievelingen. Een beetje een soort van reservaat voor een breed pluimage aan kunstenaars en creatieve geesten. Dit maakt het dan ook meteen uniek.

Ooit bestond Eindhoven uit twee steden. De stad en de verboden stad. Tegenwoordig is het allemaal toegankelijk. De ontwikkeling van Strijp S is nog maar net begonnen, maar het is nu al zeker de moeite waard om dit gebied eens te bezoeken.Plaats een reactie