De vijf beste mountainbikeroutes van de Ardennen

Lekker er op uit met de mountainbike en rijden door de bossen. Voor velen is dit de ultieme vorm van sportieve ontspanning. Een uitgelezen regio voor een dergelijk hobby is ongetwijfeld die van de Ardennen. Het aantal routes in dit gebeid is echter aanzienlijk groot, dat het soms letterlijk moeilijk is om door de bomen het bos te zien. Speciaal voor de liefhebber hebben wij hier onze top vijf in willekeurige volgorde samengesteld.

Rode route bij Aywaille
Vanuit Aywwaille vertrekken er meerdere routes van verschillende lengte en moeilijkheidsgraad. Wij waren erg gecharmeerd van de rode route. Deze route telt 22 kilometer en het uitdagende pad brengt je langst de mooiste plekje van Aywaille en haar omgeving. Het parcours is niet voor de beginner met haar steile hellingen en afdalingen.

Blauwe route bij Coo
Ook deze route mag wat ons betreft niet ontbreken in deze top vijf van mountainbikeroutes. De blauwe route rondom Coo is wederom een beproeving voor de gevorderde mountainbiker. Er moeten heel wat hoogtemeters worden afgelegd en het 16 kilometer lange parcours is best wel technisch.

Rode route bij Theux
Een mountainbikeroutes die ook zeker niet mag ontbreken in onze top vijf is de blauwe route bij Theux. Veel hoogtemeters en technisch terrein zijn typische kenmerken voor dit 37 kilometer lange parcours. Het enige puntje van kritiek zijn de laatste kilometers die iets te veel asfalt bevatten.

Route 8 bij La Roche en Ardenne
Een mountainbikeroute die misschien makkelijk begint met asfalt, maar laat je niet bedriegen. Al snel wordt dit 20 kilometer lange parcours een echte kuitenbijter. Er zit een zeer technische klim van maar liefst 17% helling in dit traject. Aan het einde van het parcours wordt je nog getrakteerd op een snelle afdaling.

Rode route bij Houffalize (nr 3)
Wij sluiten onze top vijf van mountainbikeroutes af met dit 36 kilometer tellende technische parcours. Leuke klimmetjes en uitdagende afdalingen zijn kenmerkend voor dit redelijk zware traject. Het steilste hellingspercentage telt maar liefst 23%!Plaats een reactie