De vijf mooiste kastelen in de Ardennen

Dat de Ardennen nogal veelzijdig zijn, heb je hier al eens eerder kunnen lezen. Mountainbiken, wandelen en kajakken zijn slechts enkele voorbeelden voor de actieve reiziger. Er zijn ook heel veel pittoreske dorpjes en steden, kuuroorden en natuurlijk de sprookjesachtige kastelen. Hier kun je lezen welke vijf kastelen volgens ons de mooiste van de Ardennen zijn.

Modave
Dit indrukwekkende middeleeuwse kasteel is gesitueerd op een rotspunt. Vanaf de rotspunt heb je een prachtig zicht op de vallei van Hoyoux. In de 17e eeuw werd het kasteel gedeeltelijk verwoest, maar tegenwoordig is hij weer helemaal terug in zijn volle glorie te bezoeken. Het kasteel van Modave heeft prachtige tuinen en het interieur bestaat uit meubelen die dateren uit de 18e en 19e eeuw. Ook vind je er een tentoonstelling over het ‘Hydraulisch Rad’.

Veves
Het kasteel van Veves hoort ook zeker bij de vijf mooiste van de Ardennen. Heel kenmerkend aan dit kasteel zijn de vijf punttorens. Als je het kasteel ziet, zou je je kunnen wanen in een sprookje van Grimm. Het kasteel dateert al uit de 15e eeuw en heeft een geheel omsloten binnenplaats. Ook de middeleeuwse keuken is uniek.

Reinhardstein
Bij het Luikse plaatsje Ovifat vind je de Burcht van Reinhardstein. Deze burcht werd al gebouwd in de 14e eeuw. Je hebt kans dat als je hier met je kinderen komt dat zij de burcht herkennen. Afleveringen van ‘Het huis Anubis’ is hier opgenomen. Verder is burcht gesitueerd midden in de bossen van de Ardennen, waardoor een bezoek aan Reinhardstein prima te combineren is tijdens een wandeling of een fietstocht.

Lavaux sainte anne
Het kasteel van ‘Lavaux sainte anne’ is genoemd naar het gelijknamige plaatsje in de Ardennen. Het kasteel dateert uit 14e eeuw. Behalve dat het kasteel natuurlijk mooi oogt is het museum dat in hetkasteel zit ook de moeite van het bezoeken waard; zeker wanneer je geïnteresseerd bent in natuur, vossenjacht en valkerij. Dit zijn namelijk de thema’s die in dit museum terug te vinden zijn.

Bouillon
Het kasteel vanBouillon is misschien wel het meest bekende kasteel van de Ardennen. Zowel het kasteel als de plaats hebben hun naam te danken aan een beroemde oudbewoner van dit kasteel waarschijnlijk al in de 10e eeuw was gebouwd. Godfried van Boullion heeft het  kasteel in 1082 geërfd en uiteindelijk als onderpand geschonken aan het Luikse Prinsbisdom. De kamer die de naam van Godfried draagt is uitgehouwd in de rotsen. Het plaatsje Bouillon is op zich al de moeite van het bezoeken waard, maar niet zonder het kasteel te hebben bezocht.Plaats een reactie