Nieuws — 23 april 2015

In Indonesië zijn er plannen om het land geheel alcoholvrij te maken. Het overwegend islamitische land heeft de beschikbaarheid van alcohol recent al beperkt en overweegt een algemene drooglegging voor het land. De vraag is of ze hiermee het land geen enorme economische schade toebrengen. Indonesië is immers redelijk afhankelijk van het toerisme. Voor westerse toeristen waarbij een glaasje alcohol bij vakantie vieren hoort zou een drooglegging weleens een reden kunnen zijn om Bali, Java en andere bestemmingen binnen Indonesië te mijden.

In Indonesië zijn de invloeden van de islamitische wetten en regels steeds beter merkbaar. Het is inmiddels al lastiger om alcohol te kopen. Je kunt hiervoor nog terecht in grotere supermarkten en in restaurants.

De belangrijkste reden om alcohol zoveel mogelijk te beperken is om jongeren tegen drankmisbruik te beschermen. Misschien dat ze dan beter eerst kunnen kijken naar een oplossing waarbij er een betere regulering plaatsvindt in plaats van dat ze een beslissing gaan nemen die het toerisme ongetwijfeld zal raken?

Wij ondervroegen een kleine honderd mensen die Indonesië al eerder bezochten of ze een volgende keer niet zouden gaan als je inderdaad geen alcohol meer kunt drinken. Ongeveer de helft twijfelt of ze dan nog steeds voor Indonesië als vakantiebestemming zouden kiezen. Zo’n dertig procent maakt het weinig of niets uit en twintig procent zei dat ze dan absoluut niet meer terug zouden keren naar Indonesië.

Tags: , ,

Delen

Over de redacteur

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer 75 landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals allesovervakanties.nl

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *