Drooglegging Indonesië doodsteek voor toerisme?

In Indonesië zijn er plannen om het land geheel alcoholvrij te maken. Het overwegend islamitische land heeft de beschikbaarheid van alcohol recent al beperkt en overweegt een algemene drooglegging voor het land. De vraag is of ze hiermee het land geen enorme economische schade toebrengen. Indonesië is immers redelijk afhankelijk van het toerisme. Voor westerse toeristen waarbij een glaasje alcohol bij vakantie vieren hoort zou een drooglegging weleens een reden kunnen zijn om Bali, Java en andere bestemmingen binnen Indonesië te mijden.

In Indonesië zijn de invloeden van de islamitische wetten en regels steeds beter merkbaar. Het is inmiddels al lastiger om alcohol te kopen. Je kunt hiervoor nog terecht in grotere supermarkten en in restaurants.

De belangrijkste reden om alcohol zoveel mogelijk te beperken is om jongeren tegen drankmisbruik te beschermen. Misschien dat ze dan beter eerst kunnen kijken naar een oplossing waarbij er een betere regulering plaatsvindt in plaats van dat ze een beslissing gaan nemen die het toerisme ongetwijfeld zal raken?

Wij ondervroegen een kleine honderd mensen die Indonesië al eerder bezochten of ze een volgende keer niet zouden gaan als je inderdaad geen alcohol meer kunt drinken. Ongeveer de helft twijfelt of ze dan nog steeds voor Indonesië als vakantiebestemming zouden kiezen. Zo’n dertig procent maakt het weinig of niets uit en twintig procent zei dat ze dan absoluut niet meer terug zouden keren naar Indonesië.Plaats een reactie