Tips — 18 april 2017

Vanochtend las ik een artikel op Photofacts dat mensen steeds minder vaak hun foto’s af laten drukken. Foto’s worden vooral getoond op tablets en telefoons. Het bijzondere is dat de huidige generaties fotocamera’s, inclusief de camera’s in smartphones, vaak met enorm hoge resoluties kunnen fotograferen. Dat is vooral van nut als je foto’s af laat drukken. Ik begrijp dat het volplakken van fotoalbums niet ieders hobby is en dat dit steeds minder gebeurt. Ook het samenstellen van complete fotoalbums die je via handige software of apps amper moeite kosten is niet iedereen zijn/haar ding. Maar het is toch zonde om verder helemaal niets te doen met de prachtige reisfoto’s die je gemaakt hebt?

Bij mij thuis doen we het tegenwoordig anders. Van iedere vakantie kiezen we één foto uit die we het mooiste, grappigste of meest bijzonder vinden. Die foto laten we vervolgens op canvas afdrukken. We hebben een plek in de woonkamer uitgekozen waar we altijd een foto op canvas hebben hangen. Dat kan van de meest recente vakantie zijn, maar soms hangen we tijdelijk een foto van een vorige vakantie op. Vaak passen we dit een beetje aan, kijkend naar welke periode van het jaar het is. Zo heb ik in de wintermaanden graag een zomerse foto aan de muur hangen en komen de wintersportfoto’s vaak in november naar boven op het moment dat we uitkijken naar onze volgende wintersportvakantie. De prijzen vallen tegenwoordig helemaal mee. Wij hebben het formaat 60 x 90 centimeter hangen, die je al vanaf minder dan zestig euro af laat drukken.

Tags: ,

Delen

Over de redacteur

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer 75 landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals allesovervakanties.nl

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *