Dubai Lichtfestival

‘Dubai Lichtfestival’ presenteert meer dan 30 spectaculaire kunstinstallaties

Dubai, VAE; 20 maart 2014. Het Lichtfestival van Dubai wordt georganiseerd door Emaar Properties in samenwerking met het Lichtfestival van Lyon(Fête des Lumières de Lyon). Het festival wordt gehouden tot en met 29 maart 2014 en biedt bezoekers een ervaring om nooit te vergeten. In het centrum van Dubai kan men meer dan 30 spectaculaire licht- en kunstinstallaties bewonderen.

Tijdens het festival worden de straten en pleinen van de meest prestigieuze vierkante kilometer op aarde verlicht door milieuvriendelijke LED verlichting. Bezoekers kunnen hun ogen uitkijken tijdens dit nooit eerder vertoonde visuele spektakel. Het meesterstuk van het ‘Dubai Festival of Lights’ is een installatie van Jean-Charles de Castelbajac. Zijn ‘Metropolis Mirage’ zal de brug bij Souk al Bahar verlichten.

Het werk van Castelbajac is een metafoor tussen de geschiedenis en het moderne leven. Dit meesterstuk van het festival is een passende ode aan de ongelooflijke evolutie die Dubai heeft doorgemaakt.

Variërend van schitterende thematische installaties tot verlichte beeldhouwwerken en interactieve stukken laat het ‘Dubai Lichtfestival’ haar bezoekers niet alleen versteld staan door de genialiteit van de ongeëvenaarde artistieke creativiteit, het geeft de bezoeker het gevoel in ‘Het Centrum van het Nu’ aanwezig te zijn.

Op deze schitterende locatie in het centrum van Dubai worden sommige van de meest populaire festiviteiten gehouden die laten zien dat de stad alles in zich heeft grote evenementen te organiseren.

 Plaats een reactie