Duizenden mensen bestraft op stranden Dubai

Dit jaar zijn er al meer dan vierduizend mensen bestraft voor allerlei overtredingen op de stranden van Dubai. Dat meldt de website Future of Dubai. De straffen zouden uiteenlopen van berispingen en boetes tot aan arrestaties. In totaal zou het aantal overtreders in de afgelopen twee jaar ergens boven de twintigduizend liggen.

De politie van Dubai houdt vooral undercover de stranden in Dubai in de gaten. Het gaat om de publieke stranden van Dubai, waar locals, toeristen en gastarbeiders samen genieten van het strandleven. De meeste overtredingen zouden begaan worden door arbeiders die in het weekeinde massaal met bussen naar het strand gaan. Eenmaal op het strand worden ze vaak betrapt op het veelvuldig staren naar vrouwen in bikini en het fotograferen van vrouwen in bikini. Ook gebeurt het regelmatig dat ze in hun ondergoed gaan zwemmen. Vooral de witte onderbroeken laten nog maar weinig te raden over op het moment dat de mannen uit het water komen.

Bij toeristen blijft het vaak bij een waarschuwing. Sommige vrouwen lijken niet op de hoogte te zijn van het feit dat topless zonnen echt niet toegestaan is in Dubai. Meestal blijft deze overtreding bij een vriendelijke doch dringende waarschuwing.Plaats een reactie