Durbuy het kleinste stadje ter wereld?

Een verblijf in de Ardennen is synoniem aan je nooit te hoeven vervelen. Op de dagen dat het weer aangenaam en goed is kun je er leuke activiteiten ondernemen. Mountainbikers, wandelaars, kanoliefhebbers en nog veel meer sportievelingen hebben tal van  mogelijkheden in de Ardennen. Op de dagen dat het weer wat minder is kun je dan weer prima uitstapjes ondernemen naar tal van leuke steden en dorpjes; zoals naar Durbuy, het kleinste stadje ter wereld.

Claim
De claim dat Durbuy het kleinste stadje ter wereld is komt natuurlijk uit de regio zelf. Goede marketing, maar misschien ook wel terecht. De gemeente Durbuy telt 11.000 inwoners. Als we dit als maatstaf nemen zal Durbuy niet voldoen aan deze claim. Kijken we echter naar het oude gedeelte, dan kan het wel eens kloppen. In de oude stad wonen circa 400 mensen. Dat is toch niet veel voor een gemeenschap dat zich stad mag noemen. Het is zeker de kleinste stad van de Ardennen.

Bovenal mooi
Naast de claim dat Durbuy de kleinste stad ter wereld zou zijn is het bovenal natuurlijk een mooie stad om te bezoeken wanneer je in de Ardennen bent. Het oude middeleeuwse centrum doet je in andere tijden wanen en rond de stad zijn tal van sporen die dateren uit de prehistorie. Je vindt hier dolmens (een hunebed is ook een dolmen) en de bekende megalieten, toch voor liefhebbers van Asterix en Obelix, die zijn opgebouwd uit menhirs.

Het labyrint van Barvaux
Bij een bezoek aan Durbuy mag je zeker niet dit leuke labyrint overslaan. Echt een aanrader voor het hele gezin. Al sinds 1997 wordt hier ieder jaar een Labyrint onttrokken uit de maïsvelden. Elk jaar ook met een thema. Het thema van dit jaar is ‘Aliens’ . De Ardennen en Durbuy zijn dit jaar buitenaards mooi.Plaats een reactie