Een vakantie met de motor, gaaf toch?

Als je het hebt over op vakantie gaan dan denken de meeste mensen als snel aan het vliegtuig, de auto of eventueel een camper als vervoermiddel naar de vakantiebestemming. Aan de motor wordt niet zo snel gedacht. Als je beseft wat de voordelen van de motor zijn dan zou je misschien wat sneller overwegen om met de motor op vakantie te gaan. Het belangrijkste voordeel is misschien wel dat je met de motor veel minder last hebt van files op de weg. De ‘Zwarte Zaterdag’ in Frankrijk is met de motor veel minder erg omdat je met een motorfiets gemakkelijk tussen de stilstaande auto’s door maneuvreert. Je bent wel kwetsbaarder in het verkeer, waardoor je beschermende motorkleding met airbag zou kunnen overwegen. In het geval dat je dan toch een ongeluk krijgt zijn de gevolgen veel minder dramatisch.

Als je met de motor op vakantie gaat dan heb je veel minder last van parkeerproblemen, waardoor je flexibeler bent. Je geniet tijdens het rijden van de buitenlucht. Het gevoel van vrijheid dat motorrijden oproept is een extra facet aan een heerlijke vakantie.

Steeds meer mensen die in het bezit van een motorrijbewijs zijn beseffen dat een motorvakantie heerlijk kan zijn. Zo zijn er steeds meer mensen die de Atlantische Oceaan oversteken om in de Verenigde Staten een rondreis met de motor te maken. Heerlijk van plaats naar plaats rijden terwijl je onderweg de prachtige landschappen van Amerika voorbij ziet komen. Wie zo’n vakantie maakt die komt thuis met een enorme hoeveelheid indrukken.Plaats een reactie