Een wonder in Dubai

Een van de meest bijzondere plekken waar ik dit jaar in Dubai geweest ben is Miracle Garden. Dit is een bloementuin die vele vierkante meters omvat en waar maar liefst 45 miljoen bloemen in verwerkt zijn. Wie zich bedenkt dat Dubai in een woestijn ligt met het daarbij horende warme woestijnklimaat die zal beseffen hoe bijzonder het is dat ze dit juist hier hebben weten te realiseren. De naam Miracle Garden is dan ook een zeer terecht gekozen naam.

Voor Nederlanders die de Keukenhof en Floriade gewend zijn  is Miracle Garden misschien iets minder bijzonder dan voor mensen uit andere landen. Het mooie aan Miracle Garden is dat hier niet alleen de bloemen zelf centraal staan, maar ook verschillende objecten die men in het park verwerkt heeft zoals grote harten, oude auto’s en een huis dat Minnie Mouse niet zou misstaan.

Miracle Garden opende jaar deuren voor het eerst op Valentijnsdag in 2013.  In enkele maanden tijd wist men zo’n 400.000 bezoekers te verwelkomen. Het afgelopen seizoen (2013-2014) oversteeg het aantal bezoekers ruimschoots de 1 miljoen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Miracle Garden opent deze maand haar poorten weer en zal tot medio april of mei geopend zijn. Entree kost 30 AED en kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen. De openingstijden zijn van 9 tot 21 uur. In het weekeinde is het park zelfs tot 23 uur open.Plaats een reactie