Enorme boekingspiek bij Sunweb en Eliza was here

Het negatieve reisadvies is vandaag officieel opgeheven en dus wordt het buitenlandse reisadvies weer gebaseerd op kleurcodes. Sunweb Group is verheugd met de bestemmingen die vandaag code geel hebben ontvangen en de verwachte hausse aan boekingen is in volle gang. De eerste vluchten met vakantiegangers vertrekken op 22 mei naar de Griekse eilanden Zakynthos, Corfu en Lefkas.

Sunweb Group is blij dat het systeem met kleurcodes vandaag weer in werking treedt, want hiermee kan de reisorganisatie gecontroleerd reizen weer op een veilige manier aanbieden. De medewerkers van Sunweb Group hebben, samen met de partners op de bestemmingen, de afgelopen maanden alle noodzakelijke voorbereidingen getroffen en zijn klaar om klanten weer mooie en welverdiende vakanties te bezorgen.

Boekingen exploderen

Na de persconferentie op dinsdagavond zag Sunweb Group de boekingen al binnenstromen en dit is de afgelopen dagen alleen maar toegenomen. Vrijdag was, na afgelopen dinsdag, de beste dag van de week bij Sunweb Group, maar de reisorganisatie verwacht dit weekend een record aantal boekingen te mogen ontvangen.

Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group: “We hebben vandaag de grootste boekingspiek sinds januari 2019. Nu een aantal bestemmingen vandaag officieel code geel hebben gekregen, lijkt het alsof mensen het laatste zetje hebben gekregen. Het is net zo druk als tijdens het begin van het vroegboekseizoen in januari. De hausse is begonnen en ik verwacht dat dit nog wel even blijft aanhouden. Mensen die niet meer kunnen wachten boeken hun vakantie om van september naar juni en verder zien wij dat er over alle maanden goed geboekt wordt, van juni tot en met september. De gele bestemmingen Zakynthos, Kefalonia, Samos en Ibiza zijn zeer populair, maar ook bestemmingen die nog niet geel zijn, bijvoorbeeld Kreta, worden veel geboekt. We verwachten dan ook dat deze snel naar geel zullen gaan.”

Gratis PCR-test voor kinderen tot 18 jaar

Sunweb Group moedigt Brussel aan in de lobby om PCR-testen gratis te maken. “Wij vinden dat iedereen een vakantie verdient, daarom bieden we als enige reisorganisatie gratis PCR-testen aan voor kinderen tot 18 jaar”, aldus Ten Brink. Iedereen boven de 18 jaar kan via Sunweb Group een PCR-test voor 40 euro bijboeken.

De eerste vluchten

Vandaag zijn een aantal bestemmingen van Sunweb en Eliza was here weer toegankelijk geworden voor vakantiegangers. Na de eerste vluchten naar Zakynthos, Corfu en Lefkas op 22 mei, vertrekt op 24 mei de eerste vlucht naar Ibiza en op 26 mei gaan de eerste vluchten naar de Canarische eilanden (Gran Canaria en Tenerife). In de dagen erna volgen meer vluchten naar andere gele bestemmingen. In België waren sommige bestemmingen al te boeken, maar vanaf vandaag kunnen de Belgen dus ook een vakantie boeken met een vlucht vanuit Nederland.Plaats een reactie