Expo 2020 Dubai

De wereldtentoonstelling, tegenwoordig Expo genoemd, is een universele expositie die de laatste decennia iedere 10 jaar wordt georganiseerd. Deze expo’s zetten een stad vaak flink onder de aandacht en dit levert zo nu en dan ook fraaie architectuur op. Zo zijn het Atomium in Brussel en de Eiffeltoren in Parijs overblijfsels van hun edities van de Expo. De laatste wereldtentoonstelling dateert uit 2010 en werd in Shanghai gehouden. De expo van 2020 zal plaatsvinden in Dubai.

Nominaties
Voor de editie van 2020 waren in totaal 5 steden in de race om deze editie te mogen organiseren. Naast Dubai waren dit Izmir in Turkije, São Paulo in Brazilië, Jekatherinenburg in Rusland en Ayutthaya in Thailand. Deze laatste werd uiteindelijk nog van de lijst geschrapt omdat de Thaise overheid geen garanties kon geven. Uiteindelijk werd er op 26 en 27 november gestemd om te bepalen wie de organisatie van Expo 2020 toegewezen kreeg. Tijdens deze stemming kreeg Dubai 116 van de 164 stemmen. Een ruime meerderheid dus.

Wat kunnen we verwachten?
Ongetwijfeld mogen we verwachten dat de hoofdstad van het gelijknamige emiraat groot uitpakt om zichzelf goed op de kaart te zetten. Deze stad heeft altijd al grote projecten uitgevoerd. Neem bijvoorbeeld de kunstmatige eilanden aan de kust en het hoogste gebouw ter wereld. Het motto van Expo 2020 is ‘Geesten verbinden’ en “Werken aan de toekomst’. Ongetwijfeld zal dit motto terugkeren in de Expo. Dubai is ook de eerste stad in het Midden Oosten die de Expo mag organiseren. We mogen verwachten dat ze groots zullen uitpakken en het is zelfs te verwachten dat de wereldtentoonstelling weer wat van zijn aanzien van vroeger terug zal krijgen.Plaats een reactie