Fietsen in Antwerpen

Fietsen in Antwerpen is de perfecte manier om de stad te ontdekken. Met de fiets kun je je gemakkelijk verplaatsen over korte afstanden en kom je op plekken waar je met de auto niet snel zult komen. Je kunt zelf fietsen huren om Antwerpen te verkennen, maar het is natuurlijk nog leuker om dit te doen met een lokale gids.

De lokale gids kan je alles vertellen over de historie van de stad en over de belangrijke bezienswaardigheden, maar heeft ook hele goede tips over de nog niet zo bekende plekjes van de stad.

Baja Bikes is actief in 36 steden waaronder ook in Antwerpen. Zij bieden Nederlandstalige fietstours aan waarbij je in 3 uur tijd onder leiding van een lokale gids alle mooie plekken van de stad te zien krijgt. Eén van de tours die zij aanbieden is de Antwerpen Highlights fietstour.

Tijdens de Highlights tour neemt de enthousiaste gids je in 3 uur tijd mee langs de wereldberoemde highlights en uiteraard ook naar de minder bekende, maar karakteristieke pleinen, gebouwen, parken en kunstwerken van Antwerpen. Je krijgt de complete historie en achtergronden te weten van Het Steen, De Kathedraal, Het MAS, Het Eilandje en de Diamantwijk.

Fiets je liever met je eigen groep en een privégids door Antwerpen dan is dat ook mogelijk. Deze fietstour is beschikbaar vanaf 2 personen met daarbij de keuze uit verschillende routes. Je kunt kiezen uit de route langs alle highlights van Antwerpen om zo een eerste kennismaking met de stad te hebben. Zie je liever meer van de parken Antwerpen dan kun je kiezen voor de ´Groene Route´. Deze route gaat langs de groene plekken van Antwerpen en de prachtige parken waaronder het Middelheimpark.

Daarnaast kun je ook kiezen voor de ´Blauwe Route´ waarbij je over beide oevers van de Schelde fietst en kennis maakt met de bezienswaardigheden die hier zijn te vinden. Zo fiets je bijvoorbeeld langs de legendarische Plaasj van Sint-Anneke, het idyllische domein Middenvijver, en door de surrealistische voetgangerstunnel.

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om Antwerpen te ontdekken met een lokale Nederlandstalige gids.

Tip: plan je fietstour aan het begin van de vakantie zodat je daarna kunt profiteren van de tips van de lokale gids.

Meer info op Baja Bikes Antwerpen.Plaats een reactie