Fietstour in Malaga

Eerder deze maand reisde mijn oudste dochter Femke met haar vriend naar de prachtige Spaanse stad Malaga. Op uitnodiging van Baja Bikes mochten ze daar deelnemen aan een fietstocht waarbij ze de highlights van Malaga zouden ontdekken. Ik heb haar gevraagd om haar ervaring met deze fietstocht te delen. Hieronder lees je haar verslag.

Een paar weken terug ben ik op stedentrip geweest naar het zuiden van Spanje; namelijk naar Malaga. Iets wat eigenlijk standaard hoort voor mij bij zo’n reisje is een fietstour door de stad. Het is een tamelijk vlotte manier om de stad te leren kennen, waarin je aardig wat afstand overbrugt, maar toch echt tussen de mensen bent. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld die grote rode toeristenbussen die door de straten heen crossen. 
Vaak kom je in de net wat minder vaak bewandelde wegen van de stad, waar je normaalgesproken niet zou komen als je je reisgidsje achterna loopt. Eigenlijk is dit ideaal als je ergens kort verblijft, maar toch zoveel mogelijk wilt zien en de sfeer van de stad wilt proeven.

Een niet onbelangrijk detail is de tourguide die je door alle straatjes zal leiden. Die kan de tour net dat beetje extra geven. Gelukkig had ik daar bij Baja Bikes wel geluk mee. Wat al een groot voordeel bij hen is, is dat de tours (mits er genoeg vraag is) in het Nederlands gegeven wordt. Wij kregen een vriendelijke dame genaamd Annette met ons mee op pad gestuurd. Zij bracht al meteen een goede sfeer in de groep. Ze was zelf sinds een korte tijd in Malaga, maar heeft een groot gedeelte van haar leven al in Spanje doorgebracht. Ondanks dat ze niet in de stad was opgegroeid beschikte ze toch over veel informatie, die ze op een leuke manier bracht.

Tijdens de tour komen we er eigenlijk pas achter hoe veelzijdig de stad is. Zo beginnen we bijvoorbeeld in het centrum en fietsen we langs de boulevard die omringd is door hoge palmbomen naar een straat waar verschillende stijlen architectuur mooi tot hun recht komen. Voorbeelden hiervan zijn het bankgebouw en het oude postkantoor. Via het park wat met driehonderd verschillende plantensoorten en de parkietjes in de bomen bijna als botanische tuin mag gelden, gaan we naar een uitzichtpunt. Deze bevindt zich op dezelfde heuvel als waar het Alcazaba ligt, een eeuwenoud Moors paleis, en het Romeinse theater.
 Hier kregen we uitleg over de achtergrond van de stad en welke beroemde personen het heeft gehuisd. Vanaf dit punt kun je bijvoorbeeld recht op het terras van de welbekende acteur Antonio Banderas kijken. Ook wordt er tijd besteed aan de geschiedenis van Picasso en zijn relatie tot de stad, waarna weer terug gaan naar het centrum.

Door het heerlijk warme klimaat van Malaga wordt een pauze door de groep toch wel op prijs gesteld en ook deze is in stijl, namelijk in de grote markthal. Hier kun je genieten van allerlei verse producten, hapjes en drankjes. Hier hebben we wat te drinken genomen en de lokale ‘boquerones’ ontdekt. Dit zijn kleine gefrituurde sardientjes en eigenlijk de bijnaam voor de bewoners van de havenstad. Een tapa die bijna iedere goeie tent wel heeft en zeker een aanrader! Voldaan maakten wij nog een rondje door de moderne haven met het bijbehorende strand voordat we weer terug fietsten door dé winkelstraat naar hun thuisbasis.

Deze gevarieerde prettige tour heeft mij vele kanten van de stad laten zien in een tijdsbestek van drie uurtjes. Ik voelde me meteen een stukje wegwijzer en keek ernaar uit om alle aanbevelingen over tapastenten, bezienswaardigheden en barretjes diezelfde middag nog uit te proberen. En het is aardig gelukt om die binnen de vijf dagen dat ik er was af te vinken. Zo hebben we het schattigste (en meest betaalbare) ontbijtzaakje van de stad door hen gevonden. Deze heet “la Recova”. Net zoals het plein Plaza de la Merced waar de beste drankjes geschonken worden en de bars met het mooiste uitzicht.

Al met al heb ik veel over Malaga geleerd en bovendien de stad goed ervaren dankzij deze tour en de uiterst aangename gids. Mijn advies voor stedentrips luidt nogmaals dat een fietstour de beste introductie is tot jouw stad en alles wat daar te ontdekken valt!

Zelf beleven?

Wil je deze boeiende tour door Malaga zelf meemaken? Dat kan! Je kunt de Malaga Highlights Tour boeken bij Baja Bikes. Reserveren is verplicht, maar je mag altijd gratis annuleren of wijzigen!Plaats een reactie