Floralille

In het noorden van Frankrijk tegen de Vlaamse grens ligt de Franse stad Rijsel, ook wel bekend onder de naam Lille. Een oude culturele hoofdstad van Europa met tal van bezienswaardigheden en winkelgelegenheden. Een stad waar je  je niet snel zult vervelen. Naast alle culturele uitstappen is ook goed culinair genieten in Lille. Een hele leuke stad voor een citytrip dus.

De Lente
Net als in de rest van Europa is ook in Lille de lente begonnen. Een leuke periode voor een citytrip naar Rijsel. Het weer is doorgaans al wat aangenamer en het begint buiten minder grauw te ogen. Om de lente te vieren en natuurlijk ook om Lille onder de aandacht te brengen is er dit jaar tijdens een lente een doorlopend evenement georganiseerd.
Het evenement heet Floralille en is begonnen op 14 februari en zal eindigen op 1 juni.

iedereen
Het leuke van dit evenement is dat niet alleen de stad Lille hieraan mee doet, maar dat ook de inwoners zelf mee doen door bloemen te planten. Heel Rijsel wordt op deze manier omgetoverd tot een bloemrijke stad. Een fantastische omgeving om een citytrip in te beleven. Naast al het moois van de bloemen heeft deze manier van een evenement te lanceren ook nog als mooie bijkomstigheid dat mensen met elkaar in contact komen en dat er weer wat meer wordt samen geleefd.

Twijfel niet
Lille heeft genoeg te bieden voor een verblijf van enkele dagen. Genoeg musea, architectuur en andere vormen van vertier zijn standaard al aanwezig om je enkele dagen te vermaken in deze Vlaamse stad in Frankrijk. Doe daar dan nog het bloemenpracht bij en je hebt een prima excuus om nog dit voorjaar een paar dagen naar Rijsel te trekken.Plaats een reactie