Gecertificeerde reisleiders bij Fox Vakanties

Sinds deze week heeft FOX Vakanties een door de ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Dit houdt in dat de kwaliteit van de reisleiders die FOX Vakanties inzet op de groepsrondreizen wordt gewaarborgd en dit geeft onze klanten de zekerheid  dat de reisleider voorzien is van een goede opleiding. Naar verwachting zal eind 2013 iedere reisleider in het bezit zijn van dit certificaat.

De Nederlandssprekende reisleiding is bij FOX Vakanties een zeer belangrijk onderdeel van de groepsreizen. Het werk van de reisleider met al zijn verantwoordelijkheden, kan van grote invloed zijn op de vakantie van de consument. Het is daarom belangrijk dat de klant de zekerheid heeft dat de reisleider een goede opleiding heeft gevolgd. Tot op heden bepaalt iedere touroperator zijn eigen functie-eisen en opleiding en soms ontbreekt het hieraan. Met die reden is, op verzoek van én in nauwe samenwerking tussen verscheidene touroperators en de ANVR, het opleidingsproject Certificering Opleidingen Tourmanagement in 2010 gestart. Samen met een aantal vertegenwoordigers van andere reisorganisaties heeft FOX Vakanties deelgenomen aan deze bijeenkomsten. Daarin werd onder andere gekeken naar de sociologische– en  groepsreisontwikkelingen als ook naar de veranderende klantenwensen. Door het ontwikkelde beroepscompetentieprofiel en de bijbehorende certificeringsystematiek wordt een verbetering van de kwaliteit van reisleiders gewaarborgd.

Om voor de ANVR certificering in aanmerking te komen zijn er strenge criteria op het gebied van examinering, kwaliteit, inzet van docenten en inhoud van de opleiding waaraan de reisorganisatie dient te voldoen. Hierbij wil de ANVR nu al inspelen op de mogelijke regelgeving vanuit Brussel.

Mede-initiatiefnemers SNP Natuurreizen en Askja Natuurlijk reizen zijn de eerste touroperators van wie de opleiding in aanmerking komt voor deze branche-eigen certificering.

Gecertificeerde opleidingen zijn herkenbaar aan het door de branche ontwikkelde logo ‘Door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders’. Radstake: “Ik verwacht na deze eerste gecertificeerde touroperators dat ook anderen zullen volgen.”Plaats een reactie