Genaaid bij Italiaanse pompen

Als je in Italië gaat tanken moet je goed opletten waar je tankt. Zo komt het rondom Bologna en ook op Sicilië in ieder geval voor dat er twee verschillende tarieven voor de brandstof gehanteerd worden. Dat ervoer ik vorige week toen ik mijn huurauto in Bologna af moest tanken voordat ik hem in ging leveren op het vliegveld. Tot mijn verrassing geldt de prijs die bij het tankstation aangegeven staat alleen maar voor de pompen met zelfbediening én waarbij je via een automaat betaalt. Wil je bij de kassa afrekenen dan kun je alleen maar bij de bedieningspomp terecht. Dit kost je ongeveer 24 tot 28 cent per liter extra!!!

Het vervelende is dat je als Nederlandse bezoeker niet je bankpas of creditcard bij de zelfbedieningspomp terecht kunt. Wel kun je met papiergeld vooraf betalen. Dat maakt het echter vrijwel onmogelijk om de tank goed af te tanken. Of je gooit er te weinig in of je gooit hem wel vol maar houdt geld over dat je niet terugkrijgt. In beide gevallen een vervelende optie. Is de tank immers niet goed vol als je de auto inlevert dan betaal je echt de hoofdprijs voor de extra liters die bijgetankt moeten worden door de autoverhuurder. Daar komt dan eventueel ook nog een servicetoeslag bij.

Ik had dus geen keuze in Bologna. De enige manier om elektronisch te betalen was door de eigenaar van het tankstation te laten tanken en vervolgens veel te veel af te rekenen. Voor mij was dit een nieuwe ervaring in Italië. Aan het Gardameer heb ik dit nog nooit meegemaakt. Navraag bij mijn partner Jeroen is dat hij het in Noord-Italië en in Toscane ook niet meegemaakt heeft, maar vorige maand op Sicilië wel. Ook daar waren dit soort prijsverschillen waar je tegenaan liep normaal.Plaats een reactie