Griekse stranden weer open

De Grieken kunnen weer naar het strand. Net op tijd, want de temperaturen zijn flink omhoog gegaan aan het einde van deze week. Gisteren werd er op Kreta maar liefst 36 graden gemeten, wat ongeveer tien graden warmer is dan normaal voor deze tijd van het jaar. Het klimaat van Griekenland laat de afgelopen week verschillende kanten zien: eerder deze week was het nog koel en bewolkt, terwijl er nu recordtemperaturen gemeten worden op sommige plekken. Voor de bevolking van Griekenland is het in ieder geval heerlijk dat er weer afkoeling in zee gevonden kan worden.

Wie nu denkt ‘ik kan naar Griekenland op vakantie‘, die moeten we teleurstellen. Hoewel de Griekse overheid heel graag het toerisme weer op gang wil krijgen, is het nog te vroeg om je reisje naar Rhodos, Kos of een ander Grieks eiland te boeken. Op dit moment is het land nog niet geopend voor reizigers uit andere landen. Alleen de grens met Bulgarije zou open zijn. Vliegverkeer is nog beperkt. Wie in Griekenland arriveert die moet minstens 14 dagen op de bestemming blijven of doorreizen, zegt het ANWB.

De Grieken zijn in ieder geval blij met deze herkregen vrijheid. Er gelden vanwege de coronacrisis wel beperkingen. Zo moeten parasols tenminste 4 meter uit elkaar staan en zijn er slechts 40 mensen per 1000 vierkante meter toegestaan op het strand. In Griekenland geldt sowieso ook de 1,5-meterregel. Er worden drones ingezet om te waarschuwen en te handhaven.Plaats een reactie