Grotten van Hotton

Een leuke activiteit in de Belgische Ardennen met slecht weer zijn de grotten van Hotton. Deze in 1958 ontdekte grotten zijn een leuk uitje voor groot en klein. Tijdens de rondleiding door de grotten, die begint met een trap van ongeveer vijfhonderd treden. Krijg je alles te horen over hoe de grot ontdekt is en hoe miljoenen jaren geleden de grot ontstaan is. Daarnaast krijg je alles te horen over het ontstaan van stalactieten, stalagmieten, kaarsen en kandelaars.

Het interessantste verhaal is echter hoe deze grot ontdekt is. Een gepassioneerde gids kan je dit verhaal tot in de kleinste details vertellen. Tijdens de ongeveer één kilometer lange wandeling kom je prachtige zalen die prachtig gedecoreerd zijn met verschillende druipsteensculpturen. De wandeling neemt je mee tot ongeveer zeventig meter onder de grond waar een onderaardse rivier stroomt. Deze rivier die een deel van de grot in een ver verleden heeft uitgesleten stroomt vanuit de grot naar de Ourthe.

Een bezoek aan de grotten van Hotton is goed te combineren met een bezoek aan Riveo. Dit museum dat zich voornamelijk op kinderen richt is gewijd aan het leven in en rond de rivieren in de Ardennen. In het museum is zelfs een deel van een rivier nagebouwd. Als na het bezoek aan de grot en het museum weer wat verbeterd is dan kun je in Hotton op een terrasje genieten van al het goede wat de Ardennen te bieden hebben.



Plaats een reactie