Haal je het er uit?

Als je een cruise boekt dan heb je voor de drank twee opties: de drank vooraf afkopen of de drank achteraf afrekenen. De vraag die iedereen zich stelt is natuurlijk: haal je het er uit als je vooraf afkoopt? Tijdens een cruise met mijn gezin op de MSC Preziosa heb ik zoals het een goed Nederlander betaamt bijgehouden hoeveel we aan drank geconsumeerd hebben, zodat ik achteraf kon kijken of het nou wel of niet de moeite waard is geweest.

Wij hadden op de MSC Preziosa een buitenhut geboekt met “Aurea Experience”. Hier zitten een paar voordelen aan, waaronder dat het Allegrissimo drankpakket inbegrepen is. Wil je dit drankpakket los boeken, dan betaal je bij MSC Cruises 26 euro per dag voor volwassenen en 12 euro per dag voor kinderen tot 18 jaar. In ons geval dus 76 euro per dag aan drank. Inbegrepen zaten de huiswijnen, bier van de tap, frisdrank en een groot aantal cocktails en sterke dranken. Hierbij worden er A-merken zoals Bacardi, Gordon’s Gin, Captain Morgan, Johnnie Walker Red Label en zo gebruikt. Ook flessen water en alle koffiespecialiteiten zitten inbegrepen in het pakket. Dat betekent ’s morgens lekkere espresso of Café Americano in plaats van het standaard slootwater dat ze bij het ontbijt serveren.

In totaal zou je voor een cruise van acht dagen 7 x 76 = 532 euro betalen voor dit bijna all-inclusive drankpakket. De totaalprijs wordt berekend over het aantal nachten dat je aan boord bent.

Wat hebben wij tijdens onze cruise verbruikt? Ik heb de bonnetjes opgeteld en kom op de volgende bedragen uit:

Tijdens dag 1 hebben we voor 51,85 euro opgedronken.
Tijdens dag 2 hebben we voor 69,25 euro opgedronken.
Tijdens dag 3 hebben we voor 79,15 euro opgedronken.
Tijdens dag 4 hebben we voor 59,35 euro opgedronken.
Tijdens dag 5 hebben we voor 50,80 euro opgedronken.
Tijdens dag 6 hebben we voor 83,50 euro opgedronken.
Tijdens dag 7 hebben we voor 40,25 euro opgedronken.
Tijdens dag 8 hebben we voor 5,75 euro opgedronken.

Hier komt nog bij ongeveer 4 flessen wijn, enkele biertjes, een paar frisdranken en pakweg 5 flessen water in het restaurant. Dat zal in totaal naar schatting zo’n 85 euro aan drank geweest zijn.

Je komt dan in totaal uit op 524,90 euro. In ons geval betekent het dat we een paar euro meer betaald hebben dan dat we geconsumeerd hebben. Er moet de kanttekening bij dat onze dochters niet zoveel frisdrank drinken dan een gemiddeld Nederlands kind, waardoor hun 12 euro per nacht absoluut niet gehaald is en dat ik zelf redelijk wat cocktails op heb en iedere dag ‘mijn 26 euro’ wel overschreden zal hebben.

Of je er verstandig aan doet om zo’n all-inclusive pakket af te nemen dat is vooral afhankelijk van de hoeveelheid cocktails die je per dag drinkt en hoeveel frisdrank (en alcoholvrije cocktails) de kinderen drinken. Zeker als je iedere dag van boord gaat, zoals wij nu gedaan hebben, kan het voordeliger zijn om gewoon per consumptie af te rekenen. Lust je graag een alcoholische versnapering en drink je per dag zeker vier tot vijf cocktails / mixdrankjes, dan haal je zo’n drankpakket er al snel uit.Plaats een reactie