Helsinki als budgetbestemming

Bij Scandinavië denk je al snel aan hoge prijzen. Zo ook de Finse hoofdstad Helsinki, die de reputatie heeft een dure stedentripbestemming te zijn. Dat valt echter best wel mee, tenzij je een beetje oplet. Het grote voordeel aan Helsinki is bijvoorbeeld dat het aantal oplichterspraktijken en verborgen prijzen nihil is. What you see is what you pay. Dat kun je van een aantal populaire stedentripbestemmingen niet altijd zeggen.

Vliegtickets en hotelovernachtingen zijn goed te betalen. Zeker op het moment dat KLM haar werelddealweken houdt, kun je voor een leuk bedrag rechtstreeks naar Helsinki vliegen. Hotelovernachtingen zijn in vergelijking tot andere Europese hoofdsteden ook zeker betaalbaar. Wie uit gaat eten die moet wel een beetje opletten. De prijzen voor een goede maaltijd liggen vrij hoog. Wat houd je echter tegen om bijvoorbeeld op de markt een portie heerlijke verse zalm te eten voor prijzen waartegen je het in Nederland niet of amper kunt? Ook is er in toenemende mate aanbod van goedkopere wokrestaurants waar je voor nog geen tientje een heerlijk noodlegerecht kunt eten.

Hoewel het vervoer in Helsinki ook niet overdreven duur te noemen is, kun je hier ook nog wat besparen. Helsinki is een echte fietsstad. Steeds meer hotels bieden dan ook gratis leenfietsen ter beschikking aan hun gasten. In de winter kan het erg koud zijn om te fietsen, maar in de zomer is het heerlijk op de fiets in Helsinki.

Meer tips over Helsinki als budgetbestemming lees je op www.budgetbestemmingen.nl/bestemmingen/finland/helsinki.Plaats een reactie