Het contrast van Mallorca

Het Spaanse eiland in de Balearen is een zeer geliefde vakantiebestemming. Natuurlijke voor de actieve mens die graag een fietst, wandelt of van watersport houd, maar ook voor de feestgangers en de rustzoekers is Mallorca een ideale bestemming. Op zich zul je denken dat feesten en rus wel heel ver uit elkaar liggen, maar Mallorca heeft het allebei te bieden. Aan de ene zijde van het eiland is het volop vertier, terwijl aan de andere kant de rust echt gevonden kan worden.

De drukte
Mallorca is eigenlijk in te delen in twee gebieden. Dat is de toeristische kust en de rest van het eiland. Aan de kust toeristische kust vind je veel stranden en uitgaansgelegenheden. Ook ligt hier de hoofdstad Palma de Mallora. Een prachtige stad die ook wel eens het Barcelona van de Balearen wordt genoemd. Waarschijnlijk ligt dit mede aan ‘La Seu’, een kathedraal die is ontworpen door Gaudi. Voor de mens die graag de drukte zoekt is een bezoek aan deze stad zeker aan te raden, maar de gehele toeristische kust heeft vele stranden en uitgaansgelegenheden. Meer dan voldoende ruimte voor vertier dus.

De rust
Misschien dat je het niet verwacht van Mallorca, maar het eiland heeft plekken waar je echt het gevoel hebt dat je alleen bent. Vaak liggen deze plekken niet eens zo gek ver van de drukke gebieden. Huur bijvoorbeeld eens een fiets en rijd de bergen in. Al gauw heb je de rust gevonden. Natuurlijk kom je nog wel andere fietsers tegen, maar je hebt niet meer het gevoel dat je in een mierennest zit. Ook het huren van een auto kan je helpen om die plaatsen van rust te vinden. Lekker de bergen in of de wat minder toeristische plaatsen bezoeken. In contact komen met de lokale en zeer vriendelijke bevolking. Even dat vakantiegevoel ruilen voor een reisgevoel en genieten van het andere en onthaastte Mallorca.Plaats een reactie