Het populairste vakantieland

Het populairste vakantieland voor de meeste Nederlanders is Nederland, maar al sinds jaar en dag staat Frankrijk bovenaan als populairste bestemming wat betreft buiten Nederland. Waarom gaan Nederlanders zo graag naar Frankrijk? Wat heeft het land dan eigenlijk te bieden dat het al sinds jaar en dag zo populair is.

Groot
Een groot voordeel voor Frankrijk is natuurlijk dat het een groot land is. Die grootsheid houdt in dat er heel verschillen zijn in het land zelf. Het noorden van Frankrijk bijvoorbeeld weer compleet anders dan de Normandsiche kust, het gebied in de Alpen, of de grens  bij Spanje.
Een ander voordeel van een groot land is dat de mensen niet zo op elkaars lip zitten. Er zijn genoeg plekken waar je nog echt naar de stilte kan luisteren en dagen geen menen zult tegenkomen. Dat neemt niet weg dat er geen mensen zijn. Neem een plaats als Parijs. De bevolkingsdichtheid is hier zo groot, dat bij deze bevolkingsdichtheid de hele wereldbevolking zou passen in een gebied zo groot als Texas. Het is de afwisseling waardoor er voor iedereen wel wat de vinden en te doen is.

Campings
Veel Nederlanders trekken er nog op uit met de caravan. Het land heeft enorm veel campings. Ideaal voor de gemiddelde Nederlandse vakantieganger. Een groep Nederlanders vindt het fijn om tijdens hun vakantie in het buitenland tussen de Nederlander te vertoeven. Genoeg campings waar dit het geval gaat zijn. En als je het dan weer zat bent of het weer valt tegen dan trek je toch gewoon weer verder? In Frankrijk is altijd wel een gebied waar het weer wat beter is of andere interessante dingen te zien zijn.

Waarschijnlijk zijn de grootsheid en de campings een groot aandeel in het succes van Frankrijk bij de Nederlanders. Het is natuurlijk ook gewoon een heel mooi land. Woeste kustlijnen, indrukwekkende gebergten, mooie oude plaatsen. Ik kan nog wel even doorgaan. Ieder jaar kijkt ook groot deel van de mensen naar de Tour de France voor de mooie beelden en niet voor het wielrennen.Plaats een reactie