Bestemmingen — 8 augustus 2013

Enkele jaren geleden schreef ik naar aanleiding van ons tweede bezoek aan Moraira nog vol trots dat dit dorp nog niet helemaal verpest is door het toerisme en dat er in tegenstelling tot veel andere badplaatsen aan de Costa Blanca geen toeristentreintje rondrijdt. Deze informatie is helaas achterhaald. Bij aankomst in Moraira deze zomer werden we geconfronteerd met dit fenomeen. We sukkelden in de drafje van ongeveer 25 kilometer per uur achter het toeristentreintje van Moraira aan. Dus ook hier ontkom je er helaas niet meer aan.

Voor wie wél in het toeristentreintje mee wil rijden: de toeristentrein van Moraira vertrekt iedere dag meerdere keren vanaf het stukje tussen het kasteel van Moraira en de rotonde bij de visafslag. Een ritje kost 3 euro per persoon en duurt ongeveer een half uur. Het eerste rondje wordt start om 10 uur ’s morgens. De laatste ronde wordt om 22:45 uur ’s avonds gereden. Tussen 14 en 15:30 uur heeft de chauffeur lunchpauze. Er zijn 3 stops: L’Andrago, Plaza de les Sorte en Portet. Je mag binnen de route uitstappen en later weer opstappen.

Tags: , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *