Hoe breng je kinderen in contact met de natuur? 3 Vakantie ideeën!

In het dagelijks leven hebben de meeste gezinnen het zo druk met de alledaagse activiteiten dat we vaak geen tijd vinden om contact te maken met de natuur of met elkaar. Gelukkig geeft een vakantie in de natuur zowel ouders als kinderen de kans om even afstand te nemen van technologie en dagelijkse stress, terwijl ze al hun zintuigen gebruiken om levenslange herinneringen te maken! Om de leer- en nieuwsgierigheid van jouw kind op te wekken, bieden wij in dit artikel 3 uitstekende gezinsuitstapjes naar de natuur.

1. Een vakantie op de boerderij

In onze moderne samenleving zijn vele mensen de verbondenheid met voedsel kwijtgeraakt. Het merendeel van onze bevolking is immers niet meer bezig met het cultiveren van hun eigen voedselwaren en door het gemak van de supermarkt is onze connectie met de grond, gewassen en natuur in de vergetelheid geraakt. Daar brengt een vakantie boerderij verandering in!

Vakanties op de boerderij verbinden het hele gezin met de plaatsen waar ons voedsel vandaan komt. Of het nu gaat om het onderwijzen over biologische landbouw, het delen van gepassioneerde producten zoals honing, mais of melk, of het wijzen van mensen in de juiste richting om het milieu te ontdekken – tijdens een vakantie op de boerderij zullen jullie ongetwijfeld genieten van de natuurlijke eenvoud van het boerenleven!

Wil je meer weten over de beschikbaarheid van prachtige vakantie boerderijen en andere interessante vakantiethema’s in de natuur, kijk dan snel op Groepen.be voor meer informatie.

2. Kamperen met kinderen

Voor wie op zoek is naar een betaalbare vakantie in de natuur, is een kampeervakantie met het gezin onverslaanbaar. Of je nu gaat kamperen in een tent, hut of caravan, de natuur om je heen is uitermate geschikt voor alle leeftijden. Gebruik de dagen in de ongerepte natuur om te vissen, te wandelen en verstoppertje te spelen. Dan is het in de avond tijd om rond het kampvuur te gaan zitten om marshmallows te roosteren, liedjes te zingen en griezelverhalen te vertellen!

3. Vakantie aan het strand

Is er een betere manier om te ontspannen en eventjes helemaal tot rust te komen dan op het strand te liggen en naar de constante golven te luisteren die af en aan rollen? Daarnaast zijn strandvakanties ideaal voor avontuurlijke wateractiviteiten zoals zwemmen, surfen en paddleboarden. Kortom, een verblijf aan het strand is een uitstekende kans voor kinderen om in contact te komen met de natuur terwijl ze de duinen verkennen en druk in de weer zijn met het bouwen van zandkastelen. En zelfs als je niet nat wilt worden, kunt je altijd een fietstocht maken langs de promenades, een strandwandeling maken of vliegeren langs de kust!