Hoofdstuk 1 van het boek Spanje

Spanje is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlandse bezoekers. Het is echter lastig om Spanje op één hoop te gooien. Het is een immens groot land waar de binnenlanden alleen al zijn op te delen in verschillende gebieden, om het over de kustgebieden helemaal niet te hebben. Spanje is een boek dat op te delen is in tientallen hoofdstukken. Eén van die hoofdstukken is ongetwijfeld de Costa Brava. En ook zeker niet het minste hoofdstuk en zeer bepalend voor de verhaallijn van Spanje. Een groot deel van de Spaanse cultuur zoals wij die kennen wordt mede door dit gebied vormgegeven.

Goed bereikbaar
Wat voor een hoop Nederlandse toeristen meeweegt in het kiezen van een bestemming is de bereikbaarheid. De Costa Brava ligt in het noorden van Spanje en is daarmee ook één van de Spaanse  regio’s die dichtst bij Nederland ligt. Nog altijd een flinke rit, maar vergeleken met het zuiden van Spanje is de Costa Brava goed bereikbaar. Daarnaast zijn er ook veel busmaatschappijen die reizen verzorgen naar de vele badplaatsen in deze regio. Ook Barcelona maakt deel uit van deze regio, dus ook per vliegtuig is de Costa Brava misschien wel het makkelijkst bereikbaar.

Veelzijdig
Het gebied heeft reizigers veel te bieden. Natuurlijk is er de stad Barcelona dat alleen al genoeg cultuur en vertier te bieden heeft om er meerdere dagen te vertoeven. Daarnaast zijn er ook vele badplaatsen, zoals Salou en Lloret de Mar. Ook iets meer landinwaarts zijn er tal van leuke bestemmingen. Een goed voorbeeld hiervan is de stad Gerona waar je ook makkelijk één of twee dagen kunt vertoeven.

Cultuur
Ook voor cultuur zit je goed aan de Costa Brava. Gaudi en Dali zijn twee bekende figuren die een grote bijdrage hebben geleverd aan de Spaanse cultuur en ook zeker hun sporen hebben achtergelaten in deze regio. Gaudi door de vele gebouwen en Dali door zijn werken en musea die te vinden op de plaatsen waar hij heeft geleefd en gewoond. Deze twee namen zijn slechts een topje van de figuurlijke ijsberg.

De Costa Brava is een veelzijdige regio die een breed scala aan toeristen kan bedienen. Nog nooit naar Spanje geweest; twijfel dan niet en begin je kennismaking van dit land in hoofdstuk 1, de Costa Brava.Plaats een reactie