Huisje kopen in de Ardennen

Kom je graag in een gebied waar je regelmatig bent en waarvan je verwacht dat er ook met grote regelmaat wilt komen in de toekomst; dan kan het interessant zijn om er een woning aan te schaffen. Iets wat veel mensen doen en hebben gedaan in de Ardennen. Natuurlijk ook een regio die zich daar goed voor leent. Het ligt per slot van rekening dicht bij Nederland en de mogelijkheid om de woning te verhuren wanneer je er niet bent is zeker aanwezig. Toch zijn er wel een aantal zaken waarmee je rekening dient te houden.

De taal
De meeste mensen in de Ardennen praten Frans. Bij een grote aanschaf als een woning kan dit in je nadeel werken. Er zijn een aantal manieren om hier minder of geen last van te hebben. Zo kun je zorgen dat je zelf de Franse taal machtig bent of dat je iemand mee neemt die dit is. Een andere manier is om je woning aan te schaffen via een makelaar uit Nederland of een immokantoor uit Vlaanderen die gespecialiseerd is in woningen in dit gebied. Op deze manier kun je ook op een heldere manier communiceren en heb je niet het gevoel dat je bedonderd wordt omdat je de taal niet machtig bent.

Werkzaamheden
Een nieuwe woning kan betekenen  dat er ook wat geklust moet worden. De beste manier is natuurlijk om zelf daarin handig te zijn zodat je veel van de klussen niet hoeft uit te besteden. Mocht dit niet zijn, dan ben je toch aangewezen op derden om zulke klussen uit te voeren. Naast de taal moet je ook rekening houden dat werkcultuur in de Ardennen net even anders is als in Nederland. Het maken afspraken is wat lastiger en het werktempo kan anders zijn dan je van tevoren had verwacht. Gelukkig ligt het gebied dan weer niet zo ver van Nederland en kan het vaak lonen  om je oude vertrouwde aannemer over te laten komen.

Een eigen huis in de Ardennen is een droom die uit kan komen, maar zorg dat je de juiste beslissingen neemt om het geen nachtmerrie te laten worden.Plaats een reactie