Nieuws — 9 mei 2013

Kinderen willen het liefste kamperen op vakantie. Het leven in een tent of caravan, het gemakkelijk vriendjes maken en de natuur zijn de belangrijkste redenen waarom Nederlandse kinderen het liefste kamperen. Op de tweede plaats staat de all-inclusive vakantie in een luxe hotel, waarbij vooral de miniclub en het onbeperkt mogen eten en drinken de doorslag geven.

Alles over vakanties heeft aan meer dan honderd kinderen gevraagd wat voor vakantie zij het liefste vieren. Bijna de helft koos voor een kampeervakantie. Gezien het feit dat Nederlanders in grote getale de camping opzoeken misschien niet verwonderlijk, anderzijds zou je denken dat het Nederlandse kroost wel eens een keer wat anders zou willen dan een verblijf in tent, caravan, vouwwagen of tent.

De aantrekkingskracht in het kamperen zit hem er vooral in dat het leven op een camping heel anders is dan thuis. Vooral de vrijheid die de kinderen genieten lijkt ze aan te spreken. Vooral op campings waar meerdere Nederlandse kinderen komen zie je dat er heel gemakkelijk contact gemaakt wordt. De kids hebben dan ook maar weinig nodig om zich te vermaken. Een trampoline, een speeltuintje of een voetbalveldje is vaak al genoeg. Belangrijke factor is vaak wel dat het weer wat meewerkt. Als het twee weken staat te spoelen dan is een camping niet de allerbeste plek die je je voor kunt stellen.

Uitslag onderzoek: wat voor vakantie willen de Nederlandse kinderen

1. Kamperen – 46,7%
2. All-inclusivevakantie – 25,5%
3. Vakantie in een vakantiehuis, bungalow of villa – 15,8%
4. Vakantie in een hotel of appartement – 9,5%
5. Rondreizen – 2,5%

Tags: , , , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *