Overig — 28 juni 2014

Het Gardameer telt onderhand meer ijssalons dan winkelstraten. In vrijwel ieder dorp langs het meer kom je minstens één ijssalon tegen. De bakken met vaak ambachtelijk bereidde ijssmaken kent dan iedere toerist aan het Gardameer wel. Hoe leuk is het dan als je eens een keer een ander soort ijswinkel tegenkomt. Dat gebeurde mij laatst in Desenzano, de enige stad aan het Gardameer. Aan Piazza Malvezzi, in het centrum, zit Gelataria Mama. Daar scheppen ze geen ijs voor jou. Je stelt er je eigen ijsje samen.

Hoe werkt het?
Je kiest je een formaat bakje en gaat dat vullen. Eerst met softijs, dat in verschillende heerlijke smaken uit de machines komt. Daarna ga je je ijsje versieren met uiteenlopende toppings zoals minimacaroons, chocolade, snoepjes, verschillende soorten nootjes, sausjes, warme chocolade…. noem het maar op. Uiteindelijk reken je je ijsje op basis van het gewicht af. Ik heb het uitgeprobeerd en vond het heerlijk. De schade voor het ijsje op de foto bij dit artikel bedroeg 5,50 euro. Niet echt goedkoop, maar wel lekker. En daar gaat het tenslotte toch om?

maakjeeigenijsje2

Tags: , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *