Nieuws — 30 april 2014

In je bikini de straat op, fietsen op de stoep of flessen bier mee naar het strand wordt op Mallorca niet meer getolereerd. De politiek heeft na jarenlang discussiëren besloten een eind te maken aan dit soort ongewenst gedrag, waardoor je als toerist te maken kunt gaan krijgen met hoge boetes bij overtreding. Badkleding is voor op het strand of aan het zwembad, niet voor op het terras van een restaurant. Dat is de boodschap die men op het populaire vakantie-eiland Mallorca over wil dragen aan toeristen en inwoners.

De verwachting is dat de regels eind mei in zullen gaan. Dat is voordat de echte topdrukte op Mallorca losbarst. Waarschijnlijk zal handhaving van de regels nog wel tot discussies gaan leiden. Hoe streng men gaat controleren en beboeten is nog niet bekend. Ook is niet bekend of er in het begin vooral nog gewaarschuwd wordt of dat er direct met flinke boetes gesmeten wordt. Toeristen die naar Mallorca op vakantie gaan zijn in ieder geval gewaarschuwd.

Tags: ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *